ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Δουλειά και δωρεάν φαγητό έταζαν σε υποψήφια μέλη του κόμματος

Χρυσή Αυγή: Δουλειά και δωρεάν φαγητό έταζαν σε υποψήφια μέλη του κόμματος

Δουλειά αλλά και δωρεάν παροχή φαγητού υπό την προϋπόθεση όμως ότι είτε θα εγγραφόσουν μέλος της Χρυσής Αυγής, είτε θα φορούσες υποχρεωτικά το μαύρο μπλουζάκι με το λογότυπο του κόμματος έταζαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

Το παραπάνω στοιχείο προκύπτει μέσα από τις ίδιες τις απολογίες κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

«Ήμουν φοιτητής, αντιμετωπίζαμε οικονομικά προβλήματα, αναζητούσα δουλειά και από τις ειδήσεις είχα ακούσει ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής μπορεί να βρει δουλειά σε νέους άνεργους ανθρώπους.... Πήγα στα γραφεία της Ποσειδώνος, με βρίσκει ένας άνθρωπος που ήταν στην υποδοχή και με ρώτησε εάν ερχόμουν πρώτη φορά στα γραφεία. Του απάντησα ναι. Ανέβηκα επάνω και εκεί με συνάντησε κάποιος, ο οποίος μου είπε: "Θα γίνεις μέλος, θα αφήσεις μία ταυτότητα, το κινητό και θα σε ενημερώσουμε εμείς, αν έχουμε ενημέρωση για εργασία"...» περιέγραψε στην απολογία του ένας εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Ένας άλλος κατηγορούμενος μάλιστα που πήγαινε στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως ουσιαστικά τους ανάγκαζαν να φορέσουν τη μπλούζα με το λογότυπο του κόμματος για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη μερίδα φαγητού!

«Όταν άκουσα για διανομή φαγητού από τη Χ.Α πήγα τρεις φορές και πήρα φαγητό. Αυτή ήταν η σχέση μου, όπως με ρωτάτε. Φόρεσα την μπλούζα της Χ.Α, όταν πήγα και πήρα τρόφιμα, το δέχομαι. Δεν ήθελα να την βάλω πάνω μου, απλά τη φόρεσα για να πάρω στη διανομή μία σακούλα παραπάνω», είπε στις ανακρίτριες.

- Ερώτηση: Σας ανάγκαζαν να φορέσετε την μπλούζα για να πάρετε τρόφιμα;

- Απάντηση: Μάλιστα μας ανάγκαζαν. Εγώ φόρεσα την μπλούζα για να πάρω παραπάνω φαγητό.

Επίσης, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ένας τρίτος κατηγορούμενος αναφερόμενος στον τρόπο προσέγγισης της Χρυσής Αυγής, τα στελέχη τους έταζαν αμέριστη συμπαράσταση και λύση για κάθε πρόβλημα: «Μας έλεγαν ότι έχει 6% και θα έρθει πρώτο κόμμα και ότι όποιος πάει τώρα μαζί τους, θα βοηθηθεί. Κατ' αρχήν με προσέγγισε ο γραμματέας της τοπικής και μου είπε να πιούμε έναν καφέ και να γραφτώ στην οργάνωση. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι όποιος μπει εδώ μέσα σαν φίλος, δεν θα βγει χαμένος...».

Διαβάστε επίσης:

Δριμύ «κατηγορώ» κατά των βουλευτών Ζαρούλια, Κουκούτση, Κούζηλου και Αρβανίτη

Διαψεύδει τη Χρυσή Αυγή η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αυτοί ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας των 4 βουλευτών της Χ.Α.