ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: «Πατάει γκάζι» ο Τσίπρας ενόψει κάλπης

Ευρωεκλογές 2014: «Πατάει γκάζι» ο Τσίπρας ενόψει κάλπης

Στοίχημα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖ το αυριανό ντιμπέιτ με τους υποψηφίους για την Κομισιόν

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της ευρωπαϊκής αριστεράς, αμέσως μετά το αμφιλεγόμενο ταξίδι του στη Μόσχα θα συγκρουστεί για πρώτη φορά με τους συνυποψήφιούς του για την Κομισιόν.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η απομείωση του ελληνικού χρέους, τα μνημόνια στις χώρες του νότου και η πρωτοφανής λιτότητα στην Ελλάδα, οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, η διαφορετική Ευρώπη που απαιτείται, ακόμα και τα όσα έγιναν στη συνάντηση των Καννών, μιας το θέμα έχει προκαλέσει θόρυβο σε όλη την Ευρώπη.

Στο ντιμπέιτ θα συγκρουστούν οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (υποψήφιος Λαϊκού Κόμματος), Μάρτιν Σουλτς (υποψήφιος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και νυν πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου), Γκι Βερχόφσταντ, (νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος), Σκα Κέλλερ (υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων) και Αλέξης Τσίπρας (πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς).

Τη συζήτηση θα μεταδώσει απευθείας το κανάλι της Βουλής , ενώ θα συντονίσει η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού RAI News24.

Οι πολίτες από όλη τη Ευρώπη θα μπορούν να σχολιάζουν τη συζήτηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τον κωδικό #tellEUROPE.

Η μετάδοση θα αρχίσει στις 22:00. Θα είναι διαθέσιμη και μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων www.hellenicparliament.gr.

Σημειώνεται επίσης ότι απόψε θα μεταδοθεί η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Μαριονέτα του Μπαρόζο ο Σαμαράς