ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Αύριο ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για το ΚΚΕ

Θεσσαλονίκη: Αύριο ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για το ΚΚΕ

Σφοδρή κριτική σε συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συσπειρώσει ταξικές δυνάμεις αλλά και να περιορίσει διαρροές αριστερών ψηφοφόρων που δελεάζονται από την προοπτική μιας αριστερής διακυβέρνησης, ασκεί το ΚΚΕ προς τις κάλπες των ευρωεκλογών.


Αύριο Τρίτη στις 7.30 μ.μ. από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στην πολιτική προεκλογική εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για την ΕΕ και την πορεία της χώρας. Βασική εκλογική επιδίωξη του ΚΚΕ είναι να συντηρήσει και να αυξήσει δυνάμεις και ποσοστά προκειμένου να παραμείνει στο κέντρο των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών εξελίξεων και διεργασιών. Το ΚΚΕ, σύμφωνα και με τις θέσεις που εκφράζουν τα στελέχη του, δεν τρέφει αυταπάτες ούτε για τα πολιτικά δεδομένα ούτε για την πορεία των πολιτικών εξελίξεων. Αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένα ισχυρό ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και πως δύσκολα θα πετύχει μια άνοδο ποσοστών αν δεν καταρριφθεί, όπως λέει, ο αντιμνημονιακός μύθος της Κουμουνδούρου όπως βέβαια και το success story της κυβέρνησης.

«Εμείς θεωρούμε ότι μέσα απ' αυτές τις εκλογές, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ο ελληνικός λαός θα μπορέσει να εκφράσει μια καταδίκη -όχι απλά μια αγανάκτηση, μια οργή- απέναντι σε μια κυβέρνηση. Μια συγκυβέρνηση που τη γνώρισε και οδήγησε το λαό σ' αυτήν την άσχημη κατάσταση, μέσα στην οικονομική κρίση με τα πολλά προβλήματα, τα πολλά αντιλαϊκά μέτρα που ακόμα τα βιώνει και τα ζει στο πετσί του ο ελληνικός λαός», τονίζει ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούν να εφαρμοστούν «ούτε στη Δευτέρα Παρουσία». Όπως τονίζει, «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλά και τριπλά υπόλογη μπροστά στον ελληνικό λαό. Κοροϊδεύουν συνειδητά, ξέρουν ότι δεν μπορεί αυτά τα πράγματα να γίνουν μέσα στην ΕΕ, μέσα στην ευρωζώνη».

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Προεκλογικά το ΚΚΕ θα ακολουθήσει τις παραδοσιακές μεθόδους προεκλογικής βάσης με εξορμήσεις και περιοδείες σε μαζικούς κοινωνικούς χώρους και ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις, δίνοντας πάντα έμφαση στα ζητήματα και τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Όπως τονίζει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «θέλουμε να φύγει άμεσα αυτή η κυβέρνηση και να ανατραπεί η πολιτική της, αλλά αυτό δεν αρκεί», εξηγώντας ότι ο λαός πρέπει να κατανοήσει και «να δει ότι πίσω απ' αυτή την κυβέρνηση, πίσω απ' οποιαδήποτε κυβέρνηση, βρίσκεται μια ολόκληρη τάξη που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι» και πως «τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίσουν, εφόσον είμαστε εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος, με δεσμά, με αλυσίδες για το λαό μας».

Makthes.gr

Διαβάστε επίσης: Ωραιόκαστρο: Το μήνυμα αγανακτισμένου ψηφοφόρου σε λευκό ψηφοδέλτιο!