ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις: Με ρεζίλεψες! - Σαμαράς: Όχι! Εσύ με ρεζίλεψες με τις διαρροές

Άδωνις: Με ρεζίλεψες! - Σαμαράς: Όχι! Εσύ με ρεζίλεψες με τις διαρροές

Για πρώτη φορά πρωθυπουργός αναγκάστηκε να... αποθεώσει δημόσια υπουργό που είχε διώξει από την κυβέρνηση!

Ένα κωμικοτραγικό παρασκήνιο που καταδεικνύει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το πολιτικό σύστημα της χώρας κρύβεται πίσω από την καρατόμηση του πρώην υπουργού Υγείας και την τοποθέτησή του μετέπειτα στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας.

Οι διάλογοι και οι κινήσεις που αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής» εκθέτουν ανεπανάληπτα τόσο τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την περασμένη Δευτέρα, ημέρα του ανασχηματισμού.

Μέχρι εκείνο το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν πίστευε πως θα μπορούσε να μείνει εκτός κυβέρνησης.

Όταν άρχισε να σκέφτεται πως ίσως... φύγει, ο Άδωνις Γεωργιάδης τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και τον ρώτησε αν του δημιουργεί πρόβλημα με τη συμπεριφορά του. Την απάντηση που πήρε, μάλλον δεν την περίμενε.

«Πρόβλημα μου δημιουργεί που αρχίζεις και μαλακώνεις», του είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Όμως ανήμερα του Αγίου Πνεύματος του ήρθε... κεραμίδα!

Όχι μόνο έφυγε από το υπουργείο Υγείας αλλά και από την κυβέρνηση γενικότερα. Όταν ξεπέρασε στο σοκ, έστειλε δυο sms: ένα στον πρωθυπουργό, ευχαριστώντας τον ειρωνικά και ένα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο σε μια λογική, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «θα 'ρθει και η σειρά σου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του τηλεφώνησε και τον διαβεβαίωσε ότι δεν έθεσε εκείνος θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς αρκέστηκε να του απαντήσει επίσης με sms στο οποίο του έγραφε: «Θέλω να τα πούμε».

Η συνάντηση που τόσο ήθελε ο πρωθυπουργός έγινε υπό άκρα μυστικότητα το μεσημέρι της Πέμπτης. Δεν έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού αλλά σε ένα σαλόνι δίπλα από το γραφείο του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Εκεί περίμενε ο Άδωνις Γεωργιάδης και όταν είδε τον πρωθυπουργό να μπαίνει... φουριόζος με ένα νευρικό χαμόγελο «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό του, τον καλημέρισε.

Ο διάλογος που ακολούθησε, σύμφωνα με την εφημερίδα:

Άδωνις Γεωργιάδης: Καλημέρα κ. Πρόεδρε.

Αντώνης Σαμαράς: Όχι κ. Πρόεδρε. Αντώνη με λένε .

Άδωνις Γεωργιάδης: Με ρεζίλεψες. Μου έλεγες να δώσω τη μάχη και δεν με ενημέρωσες να προετοιμάσω τουλάχιστον την καρατόμησή μου. Πρωθυπουργός είσαι. Ό,τι θέλεις κάνεις. Αλλά μπορούσες να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα νωρίτερα.

Αντώνης Σαμαράς: Εσύ με ρεζίλεψες. Διέρρευσες τον Τύπο ότι σου πρότεινα να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρνήθηκες.

Άδωνις Γεωργιάδης: Έτσι όπως έγινε ή εγώ θα γινόμουν ρεζίλι ή η κυβέρνηση. Έπρεπε πια να φροντίσω μόνος μου τον εαυτό μου.

Η συνάντηση των δυο ανδρών δεν κράτησε περισσότερο από μια ώρα και κάτι.

Μετά τις αλληλοκατηγορίες, βρέθηκε σημείο επαφής και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδέχτηκε την πρόταση για να είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός του εξήγησε πως δε μπορούσε να έχει στην κυβέρνηση κι εκείνον και τον Μάκη Βορίδη όταν περιμένουν να πάρουν χαρτοφυλάκιο δεκάδες παλαιότεροι βουλευτές του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δέχτηκε αλλά έθεσε, σύμφωνα με Το Βήμα, τρεις όρους:

1. Να αναλάβει καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο, που έγινε δεκτό

2. Τις αρμοδιότητες για τα φάρμακα να τις κρατήσει ο Μάκης Βορίδης και να μην διαβιβαστούν στον Λεωνίδα Γρηγοράκο για να μην αποδοκιμαστούν οι επιλογές του από τη νέα ηγεσία του υπουργείο. Ο πρωθυπουργός του το υποσχέθηκε.

3. Του ζήτησε να κάνει δήλωσή στήριξής του.

«Μα θα γίνουν Τούρκοι όλοι οι άλλοι που έδιωξα», του είπε ο πρωθυπουργός. «Τότε μείνε με τους Τούρκους και εγώ θα πάω για μπάνια» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και έτσι έγινε δεκτός και ο τρίτος όρος του.

Έτσι για πρώτη φορά, πρωθυπουργός βγήκε δημόσια και... αποθέωσε υπουργό που είχε διώξει από την κυβέρνηση.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το είχε κάνει κάποτε κι ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον Αντώνη Τρίτση, μόνο που εκείνος δεν αναγκάστηκε!

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Ο Άδωνις έκανε τον Δαραβίγκα αναπληρωτή πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ!