ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές

-Σκουρλέτης: Παρακολουθούν τα τηλεφωνήματά μου με τον Τσίπρα

-Βούλτεψη: «Αδίστακτοι» είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν «καταγγελίες»

Νέα κόντρα Μεγάρου Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τις καταγγελίες του Π. Σκουρλέτη ότι παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές επαφές του με τον Αλ. Τσίπρα.

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε υπόνοιες για μηχανισμό υποκλοπών που παρακολουθεί τα τηλέφωνα της Κουμουνδούρου.

«Εγώ το τελευταίο διάστημα μιλάω με τον Αλέξη Τσίπρα και στα 10 δευτερόλεπτα κόβεται η γραμμή. Δεν το λέω για να τρομάξουμε, το λέω για να είμαστε προσεκτικοί. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι αντίπαλοί μας είναι αδίστακτοι».

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε στις καταγγελίες: «Σήμα υπάρχει, δεν πέφτει η γραμμή, παύω να ακούω το συνομιλητή μου. Είναι ενδείξεις συνακρόασης αυτές. Θέλω αξιόπιστες απαντήσεις για το τι γίνεται το θέμα των παρακολουθήσεων... Υπάρχει αδυναμία από την κυβέρνηση να εξηγήσει ποιος χρησιμοποιεί και υπό ποιες συνθήκες τις συσκευές παρακολούθησης τα λεγόμενα βαλιτσάκια» επισήμανε.

Έντονη αντίδραση από Βούλτεψη

Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, η οποία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού. Είναι προφανές πως αδίστακτοι είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν 'καταγγελίες' χωρίς καμία βάση, με πρώτο τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη που έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας. Είναι φανερό ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχοντας υπ' όψη τους καθεστώτα τα οποία έχουν μεγαλουργήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους και τα οποία εμφανίζουν ως πρότυπα ανάλογα με το ποια συνιστώσα παίρνει τον λόγο».

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, η κ. Βούλτεχη τόνισε πως ««Δεν υπάρχει καμία εντολή από την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις των συνδιαλέξεων των κ. Τσίπρα και Σκουρλέτη» χαρακτηρίζοντας «αστείες» τις καταγγελίες περί παρακολουθήσεων.

Κικίλιας: Θα καλέσω τον κ. Σκουρλέτη για τις παρακολουθήσεις

«Είναι αδιανόητο στη δημοκρατία μας να λειτουργούν παράλληλα ή παράπλευρα συστήματα. Δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή μου αυτές τις ημέρες που είμαι στο υπουργείο. Θα καλέσω τον κ. Σκουρλέτη αν έχει κάποια στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε να με ενημερώσει», υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στις αναφορές του Πάνου Σκουρλέτη.

Διαβάστε επίσης:

Η όχι και τόσο ανώδυνη ενηλικίωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Άνοιγμα» Τσίπρα σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιμνημονιακούς

Οι τάσεις και οι... υπο - τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία υπερψήφισε την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή

Προγραμματικό Συνέδριο ζητά η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ