ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Αντώναρος: Ο Κ. Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας

Ευ. Αντώναρος: Ο Κ. Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας

Στον επόμενο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή σε δηλώσεις του στο Bήμα FM, δήλωσε: «από την εντύπωση που έχω, δεν ενδιαφέρεται και το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ένα αξίωμα που τον έλκει. Επομένως, κάθε συζήτηση είναι περιττή»

«Ορισμένοι από τους παλιούς συνεργάτες στις κυβερνήσεις του, δήλωσαν δημόσια, από σεβασμό ή εκτίμηση, ότι θα ήταν ο καταλληλότερος. Όταν, όμως εκφράζονται τέτοιες απόψεις, δεν θα ήταν κακό να ερωτάται και ο ίδιος…», πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος.

Αναλυτικότερα, ο Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη τόσο για τη διακυβέρνηση Καραμανλή όσο και για Σημίτη-Παπανδρέου.

Για τον αριθμό των προσλήψεων το 2004

«Όταν ήλθαμε στην εξουσία το 2004, βρήκαμε 129 με 130.000 συμβασιούχους-ομήρους, που τους είχε προσλάβει η διακυβέρνηση Σημίτη. Και υπήρχε η δέσμευση από την Ε.Ε. να αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι και δώσαμε μάχη. Ξέρετε πόσοι αποκαταστάθηκαν; 35.000. Και έρχεται τώρα ο κ. Γρηγοράκος και διάφοροι άλλοι απολογητές του απίθανου παρελθόντος να πουν ότι προσλήφθηκαν 850.000 επί διακυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό είναι ψεύδος και αποδεικνύεται από τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων με την απογραφή. Γιατί δεν κάνουμε μια καταγραφή πότε προσλήφθηκαν αυτοί; Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν από το ΠΑΣΟΚ!

Όλα αυτά, είναι απίθανα πράγματα. Στη διακυβέρνηση Καραμανλή κληθήκαμε να πληρώσουμε ακόμη και τα δάνεια του «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα»! Να τα λέμε και αυτά…

Κι εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί μου από εκείνη την περίοδο τοποθετούμαστε πάντα όταν κάποιοι μας προκαλούν με θράσος μ’ αυτά τα νούμερα. Η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα προκλήσεις και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με συναίνεση. Αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε αυτά τα πράγματα να κυκλοφορούν και να δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις όταν κάποιοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ – και λυπάμαι που το λέω – προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα απίθανα που έχουν κάνει. Άνθρωποι που έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη – και τους θεωρώ αθώους μέχρι να αποδειχθεί τι έχει γίνει – ήταν αυτοί που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ: Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης. Οι δύο τελευταίοι ήταν στο στενότατο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Τι είναι ο Σημίτης, δηλαδή; Παναγία; Δεν έκανε τίποτε;»

Για την οικονομία

«Από το 2008 και μετά λέγαμε ότι υπάρχουν θέματα και πρέπει να τα χειριστούμε. Πήραμε 3-4 φορές μέτρα. Δεν ήταν επαρκή; Βεβαίως. Αλλά και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2009, ο Καραμανλής κάλεσε ξεχωριστά, έναν-έναν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους έδωσε ένα σημείωμα με 6 σημεία, εκ των οποίων ένα ήταν το έλλειμμα και το χρέος. Δεν έχει αποκρύψει κάτι. Το σημείωμα έχει δημοσιοποιηθεί από τη μέρα εκείνη. Αλλά ο κ. Παπανδρέου βγήκε από τη συνάντηση και είπε ότι δεν υπάρχει κρίση και όλα είναι εφευρήματα του Καραμανλή και της Ν.Δ. και να πάμε αμέσως σε εκλογές. Εκείνη, την ίδια μέρα. Μπροστά στο Μαξίμου! Και μέχρι να πάμε στις εκλογές, που εμείς είπαμε οδυνηρά πράγματα για τον πολίτη εκείνη την εποχή, με πάγωμα μισθών και συντάξεων, εκείνος έλεγε συνέχεια ότι «λεφτά υπάρχουν».»

Διαβάστε επίσης:

Σκληρό «μπραντ εφέρ» για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας