ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μώραλη – Αθανασίου

Συνάντηση Μώραλη – Αθανασίου

Στο επίκεντρο της συνάντησης το ζήτημα των δικαστηρίων στον Πειραιά

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Νίκο Κανελλόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ Βασίλη Χανδακά, είχαν σήμερα Τετάρτη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και φορείς της πόλης, με θέμα την παραμονή των δικαστηρίων Πειραιά στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Ο κ. Μώραλης επανέλαβε την θέση του για παραμονή των δικαστηρίων στον Πειραιά, δεδομένου ότι ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ακαταλληλότητας της Ραλλείου.

Ο Γιάννης Μώραλης ζήτησε από τον υπουργό διορία τεσσάρων μηνών, έως τις 30 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να μπορέσει, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, να καταθέσουν μια συγκεκριμένη πρόταση.

Τόνισε, ακόμα, ότι είναι αντίθετος, όπως και όλοι οι φορείς της πόλης, στην πρόταση περί προσωρινής μετεγκατάστασης των δικαστηρίων στο κτίριο του Κεράνη και επαναφορά τους μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της Ραλλείου.