ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπ. Λυκούδης: Με το δημοψήφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαμορφώσει συμμαχίες

Σπ. Λυκούδης: Με το δημοψήφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαμορφώσει συμμαχίες

«Στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τους βουλευτές δεν αποφασίστηκε να συνυπογράψουμε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα.

Υπήρξε ως εισήγηση από πλευράς προέδρου, αλλά δεν αποφασίστηκε, διότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και η δική μου» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM” ο Σπύρος Λυκούδης, εξηγώντας γιατί η ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει δική της πρόταση, και σημείωσε:

«Το θέμα είναι εξαιρετικά διακινδυνευμένο από πλευράς ουσίας. Ένα δημοψήφισμα το κάνεις όταν το ερώτημα στον μέσο πολίτη είναι σαφές και μπορεί να το απαντήσει αμέσως με ένα ναι ή όχι, με μια κατάφαση ή άρνηση.

Όταν σε ένα σκεπτικό, όπως το δικό μας, που είναι μιάμιση σελίδα, βάζεις ερώτημα για δημοψήφισμα, πώς μπορεί να απαντήσει ένας πολίτης με μια λέξη ή μία ψήφο; Το ίδιο και του ΚΚΕ που θα έχει ένα σκεπτικό... Κι έτσι δεν πίστεψα ποτέ ότι το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει άμεση σχέση με τη ΔΕΗ. Ήμουν απολύτως βέβαιος -και είμαι- ότι είναι μια πολιτική επιδίωξη σε μια Βουλή με ηττημένα κόμματα και πάρα πολλούς ανεξάρτητους που αναζητούν τη δική τους μελλοντική πορεία να διαμορφώσει μπλοκ μελλοντικών συμμαχιών» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχουν 120 βουλευτές» - Ζητεί άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας