ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χτίζουν» το προφίλ της Φώφης!

«Χτίζουν» το προφίλ της Φώφης!

Όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ την τελευταία περίοδο έχουν αρχίσει να εντάσσονται στη λογική «Βενιζέλος τέλος», αντιλαμβανόμενα πως η συνέχιση των πολιτικών του νυν αρχηγού του Κινήματος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη συρρίκνωση, μέχρις εξαφάνισης του κόμματος που ίδρυσε ο Αντρέας και κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της χώρας για σχεδόν σαράντα χρόνια.

Η –άτυπη αλλά έντονη- εσωκομματική αντιπολίτευση όλο και πιο πολύ ασκεί σφοδρότατη κριτική στα πεπραγμένα Βενιζέλου, με αιχμή το ότι το άλλοτε κραταιό Κίνημα έχει καταντήσει συνιστώσα της Ν.Δ. και οδεύει προς τον πολιτικό του θάνατο.

Αν κάτι αδυνατίζει προσώρας αυτή την σοβαρότατη αμφισβήτηση Βενιζέλου είναι το γεγονός ότι παραμένουν ακόμα «διάσπαρτες» οι ομάδες, τάσεις και μεμονωμένα στελέχη που πλέον δεν τον θέλουν για αρχηγό.

Ωστόσο η μεγάλη ταχύτητα των πολιτικών εξελίξεων και οι αναμενόμενες απ' το φθινόπωρο ραγδαίες διεργασίες που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμα και σε πρόωρες εκλογές έχουν επιταχύνει και τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι την τελευταία περίοδο έχουν ξεκινήσει διεργασίες σε μια προσπάθεια να συνενωθούν ομάδες, τάσεις και στελέχη που στοχεύουν στην αντικατάσταση Βενιζέλου.

Σε αυτές τις –παρασκηνιακές προς το παρόν- εξελίξεις παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο κορυφαίο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τα τελευταία χρόνια παραμένει αποστασιοποιημένο.
Το εν λόγω στέλεχος έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με άλλα στελέχη, ενεργά και αποστασιοποιημένα.

Στις συναντήσεις που έχουν γίνει έχουν πέσει διάφορα ονόματα, σε μια αναζήτηση του στελέχους εκείνου που θα μπορούσε να αποτελέσει τον πόλο αναφοράς και να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος στη μετά Βενιζέλο εποχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, έχουν κατ' αρχήν συμφωνήσει στο όνομα της Φώφης Γεννηματά.

Ενός στελέχους δηλαδή με σοβαρή πολιτική παρουσία, όπως λένε και το οποίο επιπλέον φέρει ένα ιστορικό όνομα και μάλιστα –όπως μας τόνιζε στέλεχος που συμμετέχει σε αυτές τις διεργασίες- «ένα όνομα που συμβόλιζε πάντοτε την ενότητα του χώρου».

Η ίδια η Φώφη δεν μένει αδιάφορη.

Επιθυμεί να είναι ένας πόλος συσπείρωσης, με στόχο την διαδοχή.
Πραγματοποιεί και η ίδια επαφές και συζητήσεις με πολλά άλλα στελέχη.
Διαθέτει μια ικανοποιητική ομάδα στελεχών που την στηρίζουν, στελέχη που αποκαλούνται στο ΠΑΣΟΚ « γεννηματικοί», καθώς και στελέχη της νεότερης γενιάς.

Επίσης προσεχτικά αλλά μεθοδικά φτιάχνει ηγετικό προφίλ, κάνει όλο και πιο συχνά παρεμβάσεις, αμφισβητεί επιλογές του Βενιζέλου, σε γενικές γραμμές φροντίζει να είναι αισθητή η παρουσία της, κυρίως σε εσωκομματικό επίπεδο.

Μάλιστα οι τοποθετήσεις της στα κομματικά όργανα τον τελευταίο καιρό χαρακτηρίζονται από μια ευδιάκριτη λογική του «όλου ΠΑΣΟΚ», αλλά με καθαρές θέσεις και αποστασιοποίηση απ' τη λογική της «με κάθε θυσία» συνέχισης της συμμαχίας με τη Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση η μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ έχει εν δυνάμει ξεκινήσει. Και θα έχει πολλές στάσεις, αλλά και στροφές...

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη: Το βούλευμα κόλαφος για την ΕΛΣΤΑΤ!