ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Μόνο τυχαία δεν ήταν η σύλληψη του Μαζιώτη

Κικίλιας: Μόνο τυχαία δεν ήταν η σύλληψη του Μαζιώτη

Για μια ακόμα φορά ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο συλληφθείς Νίκος Μαζιώτης είναι, κατά την άποψη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πιο επικίνδυνος Έλληνας τρομοκράτης». Αυτή την απάντηση έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου στο ερώτημα αν ο Μαζιώτης ετοίμαζε χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας εναντίον οικονομικού παράγοντα, όπως αναφέρει σήμερα (17/07) η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι η σύλληψη Μαζιώτη μόνο τυχαία δεν επιτεύχθηκε. «Από τη μία θα μου επιτρέψετε, είναι θέμα αρχής για εμένα, να μην κάνω σχόλια για υπηρεσιακά ζητήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά δική της. Από την άλλη οφείλω όμως να απαντήσω πολιτικά και να πω ότι μόνο τυχαία δεν ήταν αυτή η σύλληψη».

Και πρόσθεσε: «Με πολύ μεγάλη σοβαρότητα τα παιδιά κάνουν τη δουλειά τους. Είναι μία δουλειά που δεν είναι εύκολη και προφανώς οι πληροφορίες οι οποίες έρχονται ή ανακαλύπτονται, αξιολογούνται και αναλόγως αντιδρά η υπηρεσία. Παρόλο που, δεν θέλω να είμαι άδικος, και θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και στη ΔΙΑΣ και σε όλες τις άλλες μεγάλες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας γιατί υπήρξε συνεργασία στο συγκεκριμένο θέμα».

Στο ερώτημα αν ήταν σύμπτωση το γεγονός ότι την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Κικίλιας είπε: «Είναι η επιχείρηση Θησέας την οποία χωρίς τυμπανοκρουσίες εμείς τις τελευταίες ημέρες ξεκινάμε από την Αθήνα, τα 7 διαμερίσματα και το ιστορικό της κέντρο, που έχει να κάνει και με την τρομοκρατία και με το παρεμπόριο και με τα ναρκωτικά και με την μικρή παραβατικότητα. Οταν λέμε ότι η Αστυνομία πρέπει να είναι πανταχού παρούσα το εννοούμε. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όταν βρέθηκαν σχεδόν 400 αστυνομικοί στην περιοχή, διαφόρων υπηρεσιών, αυτό βοήθησε τη δουλειά μας στο συγκεκριμένο θέμα».

Στο ερώτημα αν είναι αισιόδοξος και για τη σύλληψη του έτερου τρομοκράτη ο οποίος καταζητείται, του Ξηρού, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ξεδιπλώνεται μια επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι συνέπεια και απόρροια και της χθεσινής σύλληψης και της δουλειάς που έχει γίνει από τα παιδιά. Οπότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ίσως και τις επόμενες ημέρες».

Διαβάστε επίσης:

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας δεν βρήκε ούτε λέξη για να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ.