ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Σαμαράς στη Μέρκελ; - Όλη η αλήθεια

Τι είπε ο Σαμαράς στη Μέρκελ; - Όλη η αλήθεια

Είναι γεγονός ότι οι διάλογοι σε τέτοιες συναντήσεις δεν δημοσιοποιούνται. Από την άλλη μεριά, επίσης είναι γνωστό ότι δεν πάς να δεις τη Μέρκελ 40 λεπτά για να της πεις για συντάξεις των δικαστικών ας πούμε... ή για τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος.

Οι πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς το είπε ξεκάθαρα στη Γερμανίδα Καγκελάριο: «Αν συνεχίσουμε αυτό το μοντέλο της λιτότητας, πάμε για εκλογές... δεν μπορώ να κρατήσω άλλο ούτε τους βουλευτές, ούτε τον κόσμο».

Της μετέφερε δηλαδή - χωρίς περιτυλίγματα - την πραγματική κατάσταση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και της ζήτησε να λυθεί το θέμα των φοροελαφρύνσεων σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε τεχνοκρατικό με τους υπαλλήλους των Βρυξελλών και της τρόικας.

Αυτά είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι απόκριση μπορούν να έχουν τα αιτήματα του πρωθυπουργού εδώ που φτάσαμε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια ατάκα που είπε η Μέρκελ στον Σαμαρά η οποία θα μπορούσε να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους: «Βλέπω ότι έχετε πάρει το δρόμο του μεταξιού» είπε δείχνοντας το ενδιαφέρον της για τις επαφές Αθήνας - Πεκίνου. (Βλέπετε η γερμανίδα πήγαινε σε όλα τα σεμινάρια διαπραγματεύσεων και ξέρει καλά το λεγόμενο ψυχολογικό touching).

Πάντως ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί για πιο λόγο ο Σαμαράς επεδίωξε μια εκτός προγράμματος συνάντηση με την Μέρκελ. Δηλαδή ο πρωθυπουργός προέβη σε αυτή την κίνηση για να την ενημερώσει ότι δεν έχει «φρούτα» στο καλάθι της ΔΕΘ ή της έθεσε συνολικά το ζήτημα της ασκούμενης δημοσιονομικής πολιτικής η οπολία δεν οδηγεί πουθενά;

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, όπως εξίσου σημαντικό είναι τι του απάντησε η Άνγκελα Μέρκελ.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως η Μέρκελ τον άκουσε ευλαβικά, αλλά απάντηση δεν του έδωσε... Άλλωστε τέτοιες απαντήσεις στο «πόδι» δεν δίνονται.

Προφανώς τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη και του υποσχέθηκε ότι ΘΑ.. το δει το θέμα...

Υ.Γ. Όχι πως ξέρουμε κάτι, υποθέσεις εργασίας κάνουμε.