ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Δένδια- Ράιχενμπαχ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Δένδια- Ράιχενμπαχ

Η επιπλέον χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδιας με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ.

Δεν έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ωστόσο, λίγο νωρίτερα κορυφαίος αξιωματούχος της Ομάδας Δράσης σχολίασε σε Έλληνες δημοσιογράφους ότι χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες για την τόνωση της ρευστότητας και προειδοποίησε για overbooking στο ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος, εύσημα, αλλά και σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσει η χώρα, περιλαμβάνει η έβδομη έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα.

Για μία ακόμα φορά επισημαίνονται τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας στην οικονομία, καθώς και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων. Τονίζει, όμως, τον κίνδυνο που φέρνει η «υπερδέσμευση πόρων», το γεγονός δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει εντάξει στον σχεδιασμό της έργα πολύ μεγαλύτερου προϋπολογισμού από τα διαθέσιμα κονδύλια.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Σούρλα-Χαρδούβελη για την πάταξη της διαφθοράς