ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή η απόφαση για τη Μανωλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή η απόφαση για τη Μανωλάδα

«Ντροπή» χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση της Μανωλάδας, με την οποία οι κατηγορούμενοι αθωώνονται για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

«H απόφαση που αθωώνει ομόφωνα τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων στη δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας (και μάλιστα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Τράφικινγκ), επιβάλλοντας ποινή μόνο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και συνέργεια, αποτελεί ντροπή και μας εξοργίζει», σημειώνει.

Σύμφωνα με την κ. Κατριβάνου, «η αθωωτική απόφαση δεν μεροληπτεί απλώς υπέρ των θυτών: αφήνει χώρο για νέα θύματα, κλείνοντας τα μάτια σε μια άγρια, απάνθρωπη και με ρατσιστικά χαρακτηριστικά εκμετάλλευση που υφίστανται οι εργάτες γης, αποκορύφωμα της οποίας υπήρξε η παρά λίγο δολοφονία τους».

Όπως αναφέρει η βουλευτής, «παραγνωρίστηκαν τα αδιάσειστα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία και αγνοήθηκε η χτεσινή τεκμηριωμένη πρόταση της εισαγγελέως να καταδικαστούν για τράφικινγκ».

Διαβάστε επίσης:

Μανωλάδα: Ένοχοι οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους