ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Μπαλτάκος: Οριστική ρήξη ΝΔ – εκκλησίας αν περάσει το αντιρατσιστικό

Τ. Μπαλτάκος: Οριστική ρήξη ΝΔ – εκκλησίας αν περάσει το αντιρατσιστικό

Για οριστική και πλήρη ρήξη της Νέας Δημοκρατίας με την εκκλησία, σε περίπτωση που περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο «ΒΗΜΑ FM», ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος.

Αρχικά, ο κ. Μπαλτάκος τόνισε:

«Εάν περάσει το αντιρατσιστικό ως έχει, η διάρρηξη (Ν.Δ. και Εκκλησίας) θα είναι οριστική και πλήρης. Εάν στο αντιρατσιστικό περάσει και η θρησκεία, κάτι το οποίο θα εμποδίζει τους Μητροπολίτες με εγκυκλίους ή από άμβωνος να καταφέρονται κατά αιρετικών ή – δεν θέλω να πω ονόματα – άλλων δογμάτων ή θρησκειών στο βαθμό που επηρεάζουν την ελληνική κοινωνική τάξη, όπως οι Μουσουλμάνοι, και εμποδιστούν ώστε να διώκονται γι' αυτά που λένε, τότε η ρήξη θα είναι οριστική».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και την επιστροφή στελεχών που έχουν αποχωρήσει από αυτή, είπε:

«Η δική μας παράταξη, επειδή είναι εθνική και βλέπει το ίδιο όλους τους Έλληνες, τις δεκαετίες του '50 και του '60 αντιμετώπισε προβλήματα συνείδησης και τύψεων για όλους εκείνους που εκτοπίστηκαν ή εκτελέστηκαν αφού φυλακίστηκαν, βέβαια ύστερα από δικαστικές αποφάσεις και για τα εγκλήματα που είχαν κάνει και είναι φρικώδη. Αυτές οι τύψεις οδήγησαν στον παραλογισμό να κυβερνούν τη χώρα δεξιές, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις – το ΠΑΣΟΚ εννοώ – και παρ' όλα αυτά η Αριστερά να περνά την ατζέντα της στην παιδεία ή και πιθανόν στη θρησκεία. Θεωρείται ότι είναι πιο καταξιωμένος εκείνος που στο παρελθόν δήλωνε αριστερός και στιγματισμένος αυτός που δηλώνει δεξιός. Δεν θα έπρεπε να έχει ενοχές τότε η Δεξιά. Σήμερα όχι (δεν έχει).

Σχέδιο για την επιστροφή κάποιων στελεχών δεν ξέρω αν υπάρχει, διότι δεν συμμετέχω τώρα στο σχεδιασμό. Υπάρχουν σημεία που βλέπετε και εσείς, αλλά η διαφορά είναι ότι δεν έχει αξία να απευθύνεσαι σε άτομα χωρίς να αλλάζεις την πολιτική σου, διότι οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τη Ν.Δ. για τους λόγους που ανέφεραν. Και αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν για λόγους πολιτικής, επειδή άλλαξαν πολιτική. Δεν μπορείς να επανέλθεις λοιπόν αν η πολιτική σου είναι ίδια και αν επανέλθουν, δεν θα μεταφέρουν τους ψηφοφόρους τους, διότι οι άνθρωποι που τους ψήφισαν εκτός Ν.Δ. το έκαναν για συγκεκριμένους λόγους. Φυσικά . Πιο δεξιά πολιτική, εκπεφρασμένη από πιο δεξιούς πολιτικούς».

Ο κ. Μπαλτάκος μίλησε και για τη ραγδαία άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στους ψηφοφόρους:
«Οι ψηφοφόροι φταίνε; Δεν υπάρχουν κακοί ψηφοφόροι, αλλά υπάρχουν κακοί πολιτικοί. Και κακή πολιτική. Αν ακολουθήσεις μια λανθασμένη πολιτική, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι. Έχετε ακούσει τι λένε (οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής); «Θα ψηφίσω αυτούς που τους πονάνε περισσότερο». Γιατί κρύβουμε τα μάτια μας και κλείνουμε τα αυτιά μας; Είναι στρουθοκαμηλική η αντιμετώπιση της Χ.Α. Είναι κάτι που οι πολιτικοί δεν θέλουν να ακούσουν, αλλά αυτό συμβαίνει. Γιατί δεν ρωτάτε τους ψηφοφόρους της Χ.Α. και ρωτάτε εμένα; Γιατί δεν τους ρωτάτε γιατί ψηφίζουν Χ.Α. ενώ είναι κομμουνιστές ή ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα; Πολιτικές χρειάζονται, οι οποίες να μειώνουν τον αέρα που αναπνέει. Όταν π.χ. το 2010 καθιερώθηκε νόμος που λέει ότι μπορεί να εισέρχεται στη Σχολή Ευελπίδων κάποιος ασχέτως γένους, που σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει π.χ. ένας Πακιστανός που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τους στρατιωτικούς. Δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό να αλλάξουμε, αλλά πήγαμε να το αλλάξουμε και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε και ανέβηκε, ως αποτέλεσμα, η Χ.Α. στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό π.χ. πρέπει να το αλλάξουμε. Τέτοιες πολιτικές πρέπει να γίνουν».

Διαβάστε ακόμα:

Συνάντηση Χαρδούβελη – Weber στο υπουργείο Οικονομικών