ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν πρόεδρο με ερωτηματολόγιο!

Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν πρόεδρο με ερωτηματολόγιο!

Καλά αυτό ξεπερνάει ακόμα και τις καταπληκτικές ιδέες του Γιώργου Παπανδρέου. Στην Δημοκρατική Παράταξη (βλέπε ΠΑΣΟΚ) ψάχνουν πρόεδρο μέσω ερωτηματολογίου που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Μια πρωτότυπη ιδέα για να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ευρύτερο χώρο, υλοποιεί τις τελευταίες ημέρες η κίνηση "Κεντροαριστερά". Πρόκειται για κίνηση από τον ομώνυμο χώρο, η οποία προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να μετέχει του διαλόγου που γίνεται, ώστε να προχωρήσει η ανασυγκρότηση των δυνάμεων της Κεντροαριστερά.

Έτσι, τις τελευταίες ώρες, κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο στελέχη, μέλη και φίλοι του χώρου καλούνται να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήματα. «Ποιος θα θέλατε να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης και να την οδηγήσει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές;», είναι η χαρακτηριστικότερη από αυτές, με τις πιθανές απαντήσεις πάντως να μην ξαφνιάζουν μιας και είναι το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι ή τη Πρωτοβουλία των 58.

Εκτός από το ερώτημα ποιος θέλετε να ηγηθεί της παράταξης υπάρχουν βεβαίως και ερωτήματα για το «με ποιους θέλετε να συνεργαστεί η παράταξη;»

Μέσα από την ιστοσελίδα kentro.aristera.gr. όσοι θεωρούν οτι βρίσκονται πιο κοντά στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, μπορούν να πάρουν θέση απαντώντας στο σχετικό ερωτηματολόγιο, δίνοντας τη δική τους εκδοχή για το ποιο κόμμα ή σχήμα θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης ή ακόμα και για το πρόσωπο που θα πρέπει να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης και να την οδηγήσει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το ερωτηματολόγιο εμπεριέχει και "ασκήσεις ψυχολογίας" αφού μεταξύ άλλων όσοι το επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν το πόσο αισιόδοξοι ή όχι νιώθουν για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και να ασκήσουν κριτική για τους λόγους που οδήγησαν σε αδιέξοδο τις πρόσφατες πρωτοβουλίες για την συνένωση του χώρου της κεντροαριστεράς.

Οι συμμετέχοντες έχουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να προτείνουν ακόμα και το πρόσωπο της αρεσκείας τους σε τοπικό επίπεδο, ανάλογα με την περιοχή που διαμένουν, το οποίο θα μπορούσε να αναλάβει ...ηγετικό ρόλο στην Δημοκρατικη Παράταξη.