ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Mυστικές» δημοσκοπήσεις: Οι μετρήσεις τρόμαξαν Σαμαρά-Βενιζέλο!

«Mυστικές» δημοσκοπήσεις: Οι μετρήσεις τρόμαξαν Σαμαρά-Βενιζέλο!

Πάνω από 60% η αποδοχή των εξαγγελιών Τσίπρα – Τι λένε οι δημοσκόποι

Αμέσως μετά και τη συνέντευξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, το Μαξίμου παρήγγειλε δημοσκόπηση σε εταιρία με την οποία συνεργάζεται, για να μετρήσει την απήχηση των εξαγγελιών που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της συνέντευξής του.

Επίσης, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρόμοια μέτρηση έκανε και άλλη εταιρία και για τα αποτελέσματά της έχει ενημερώσει και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Οι έρευνες ήταν τηλεφωνικές, πανελλαδικές.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα αποτελέσματά τους (με πολύ μικρές αποκλίσεις) είναι απογοητευτικά για τους κυβερνητικούς εταίρους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες:

• Τα ποσοστά αποδοχής των εξαγγελιών και θέσεων Τσίπρα είναι πάνω από 60%.
• Το υπόλοιπο 40% περιλαμβάνει και τις αρνητικές τοποθετήσεις έναντι των εξαγγελιών, αλλά και τις «αδιάφορες», καθώς και το «δε γνωρίζω-δεν απαντώ».

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι στο 60% και πάνω, που αποδέχτηκε θετικά τις τοποθετήσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται και πολλοί εκ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (γύρω στο 30%!), ενώ συντριπτική είναι η αποδοχή από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων (ΔΗΜΑΡ και μικρότερα κόμματα, κυρίως της Αριστεράς και κεντροαριστεράς).

Αντίστοιχα στις αρνητικές τοποθετήσεις έναντι του Τσίπρα περιλαμβάνεται εκτός της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και ένα ικανό τμήμα των ψηφοφόρων του ΚΚΕ (περίπου 50%), ωστόσο ένα 35-40% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ τοποθετείται θετικά...

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι μετά και τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών οι Σαμαράς και Βενιζέλος στη συνάντηση που είχαν συναποφάσισαν να εντείνουν τις κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ επιθέσεις, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν έστω και μέρος του χαμένου εδάφους.

Στο πλαίσιο αυτό έβαλαν το Γενικό Λογιστήριο να κοστολογήσει τις εξαγγελίες Τσίπρα και να τις βγάλει… «τρελές»!

Το ερώτημα είναι: Γιατί δεν επέλεξαν το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, που είναι ένα όργανο πιο ανεξάρτητο; Μήπως επειδή ακριβώς δεν θα το έλεγχαν;

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ζητήσει από «φιλικές» εταιρίες, αν δημοσιοποιήσουν έρευνες να… «τσιμπήσουν» τα ποσοστά, ώστε να μην φανεί η μεγάλη αποδοχή των εξαγγελιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ…

Παράλληλα έχουν κινητοποιήσει τα «φίλια» ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους της επιρροής τους να «τα δώσουν όλα» προκειμένου να αποδομήσουν τον Τσίπρα!

Τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται…

Άλλωστε όπως μπορείτε να δείτε και από το διαδικτυακό δημοψήφισμα του Newsbomb το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Στο ερώτημα: «Έχοντας ακούσει τις εξαγγελίες και τα προγράμματα όλων των κομμάτων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν αύριο το πρωί γινόντουσαν εκλογές;» το συντριπτικό ποσοστό των πολιτών που έλαβαν μέρος απαντά ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αρκετά μεγάλο – πάνω από 10% - των αναγνωστών απαντούν κανένα κόμμα, ενώ το κόμμα της ΝΔ εμφανίζει καθοδικές τάσεις κάτω του 10%. Μιλάμε δηλαδή για συντριβή.

Δείτε τα αποτελέσματα του διαδικτυακού δημοψηφίσματος του ΝEWSBOMB και ψηφίστε και εσείς εδώ. Πάρτε θέση τώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ο πάπας Φραγκίσκος υποδέχεται τον Αλ. Τσίπρα