ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεράντζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του φαλκιδεύει τους θεσμούς

Νεράντζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του φαλκιδεύει τους θεσμούς

Ότι φαλκιδεύει με τη στάση της τους θεσμούς, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Τάσος Νεράντζης.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η παρούσα σύνθεση της Βουλής είναι μη νομιμοποιημένη μετά τις Ευρωεκλογές, ο κος Νεράντζης τόνισε πως με βάση το Σύνταγμα: «άπαξ η Βουλή συγκροτείται από βουλευτές που προέρχονται από εκλογές, είναι διαρκώς νομιμοποιημένη απ' τη συγκρότησή της μέχρι τέλος. Τα κύματα δημοσκοπήσεων δεν απονομιμοποιούν τη Βουλή - και η διάταξη της δυσαρμονίας Βουλής και κοινής γνώμης έχει καταργηθεί στο Σύνταγμα».

Η πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, συνιστά μια «πρόσκληση-πρόκληση» σημείωσε ο κος Νεράντζης, υπογραμμίζοντας: «Όλα τα εγχειρίδια αναφέρουν σαφώς πως η ψήφος εμπιστοσύνης ζητείται "οσάκις επιδιώκεται η επιβεβαίωση της πολιτικής μιας κυβερνήσεως". Αμφισβητείται από πολλούς η κυβέρνηση και ζητείται από εμάς επαναβεβαίωση της πολιτικής. Παν άλλον, εκ του πονηρού εστί. Με το ευτυχές αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, θα δοθεί στον ελληνικό λαό η δυνατότητα, να πει πως έχουμε κυβέρνηση που ακόμη απολαύνει της εμπιστοσύνης της Βουλής. Αυτό είναι μια φυγή προς τα εμπρός, για να ασχοληθούμε επιτέλους με την καθαρή, γνήσια, ανόθευτη πολιτική”.

Τέλος, απέναντι στο επιχείρημα πως τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης “έριξαν τη χώρα στα βράχια”, ο κος Νεράντζης αντέταξε: «Από τι ματαιώθηκε η λειτουργία κέντρων αξιοποίησης απορριμμάτων στην Κερατέα και γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει το εργοστάσιο χρυσού στη Χαλκιδική; (...) Ξεχάσατε πως κάποιοι από σας χαρακτηρίζατε «πνευματικά κέντρα» την «Βίλα Αμαλία» και την «Υπατία» (σ.σ. καταλήψεις αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας);. Ξεχάσατε πως λέγατε στον κόσμο να κατέβει στους δρόμους; Η ευθύνη δεν ανήκει μόνον σε όσους κυβέρνησαν, αλλά και σε όσους με τη στάση τους δημιούργησαν αδιέξοδα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμα:

Ριζοσπαστική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια υποσχέθηκε ο Βενιζέλος

Χαρδούβελης: Να μην επιστρέψουμε στη συνταγή της κρίσης