ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ακολουθήστε τον δρόμο της εξόδου από την κρίση

Καμμένος: Ακολουθήστε τον δρόμο της εξόδου από την κρίση

Κάλεσμα στους πολίτες των Χανίων να ακολουθήσουν τον δρόμο που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση απηύθυνε σε ομιλία του στο Επιμελητήριο της πόλης, ο Πάνος Καμμένος.

Αφού ανέφερε ότι «υπάρχει ελπίδα, δεν είναι μαύρα τα πράγματα», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέπτυξε τις προτάσεις του που οδηγούν, όπως είπε, «στον άλλο δρόμο που έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες.

Αυτός ο δρόμος σημαίνει αποκατάσταση των μισθών, ανταγωνιστική φορολογία με χαμηλούς συντελεστές, καταγγελία των μνημονίων, διαγραφή του επαχθούς χρέους έστω και μονομερώς και επιστροφή του κατοχικού δανείου».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους πολίτες «να ακολουθήσουν τον δρόμο αυτό και όχι το καράβι της συγκυβέρνησης» και να αντισταθούν στην ακολουθούμενη σήμερα πολιτική.

Χαρακτήρισε αντισυνταγματικούς όλους τους νόμους που επέβαλε το μνημόνιο και τόνισε ότι «από την Κρήτη αρχίζει η μάχη για να αλλάξουμε τα πράγματα, να επαναφέρομαι την αξιοπρέπεια του πολίτη και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, η μάχη για να φέρουμε πίσω τη Δημοκρατία».

Παράλληλα, απηύθυνε μήνυμα ενότητας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από το πρώτο βράδυ των εκλογών να συσταθεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου για το χρέος και χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα του στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία συναντήσεων με εκπροσώπους κινημάτων που αντιτίθενται στο μνημόνιο σε όποιο χώρο και αν ανήκουν, σε μικρά κόμματα, να συμπαραταχθούν σε ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ ώστε, όπως επισήμανε, «να δημιουργηθεί μια μεγάλη πλειοψηφία που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση».

Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ποτάμι επειδή, όπως εξήγησε, δεν στήριξαν την πρόταση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Τέλος, έκανε λόγο για πλήρη καταστρατήγηση της Δημοκρατίας εξαιτίας της συγκυβέρνησης που, όπως σημείωσε, έχει καταργήσει το Σύνταγμα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιβάλλοντας στη χώρα ξένη κατοχή.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης