ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ενωμένος από ποτέ

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ενωμένος από ποτέ

Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Real FM.

Αναφερόμενος στο σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθύτατα διχασμένος, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε:

"Η κ. Βούλτεψη προφανώς εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Το πολιτικό κατεστημένο αυτής της χώρας δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και ότι το να καταθέσεις μια διαφορετική άποψη, να εκφωνήσεις κάτι το διαφορετικό, να καταθέσεις μια τροπολογία, δεν σημαίνει ότι διχάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και διαιρείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ενωμένος από ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια λειτουργία που πάντοτε στο εσωτερικό του ήταν ανοικτή, δημοκρατική, λειτουργούσε με τάσεις, με απόψεις, με ρεύματα. Αυτό δεν είναι μια αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η αναζωογονητική δύναμή του. Χωρίς δημοκρατία στο εσωτερικό ενός κόμματος, δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική".

"Αν οι αντιθέσεις είναι αγεφύρωτες και αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη σε ένα ενιαίο κόμμα. Αυτό είναι προφανέστατο. Εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους διαφορές στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιτρέπουν να είμαστε ενωμένοι μέσα από τη διαφορετικότητά μας και μέσα από τη διαφορετικότητα αυτή να αναδεικνύουμε έναν ισχυρό, πλειοψηφικό λόγο", συνέχισε.

Στο ερώτημα τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν πουν οι Ευρωπαίοι ή ακολουθείτε το πρόγραμμα ή κλείνει η κάνουλα της χρηματοδότησης, ο κ. Λαφαζάνης είπε: "Αν εγκρίνει ο ελληνικός λαός το πρόγραμμά μας, εγκρίνει τη διαγραφή του μεγαλύτερους μέρους του χρέους, εφόσον δίνει τη συγκατάθεση του σε αυτήν την κατεύθυνση, εφόσον στηρίζει την κατεύθυνση αυτή με αποφασιστικότητα και αγώνες, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση με επιτυχία".

Και κατέληξε: "Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός αυτός που κατατίθεται, χωρίς να έχει εγγεγραμμένο και το χρέος που έχουν τρίτες χώρες απέναντί μας. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο γερμανικό κατοχικό δάνειο. Δεν γίνεται να μην γράφουμε τις απαιτήσεις που έχουμε κι εμείς έναντι τρίτων, όταν είναι νόμιμες και διεθνώς αναγνωρισμένες".

Διαβάστε επίσης:

Κ. Καραμανλής: «Για δεκάδες χρόνια θα βρίσκεται υπό επιτήρηση η Ελλάδα!»

H τρόικα είναι εδώ!