ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικό

Μητσοτάκης: Θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικό

«Λάδι στη φωτιά» της κόντρας που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ρίχνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1» ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πώς «ό,τι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικό όταν σχολιάζει δημοσιεύματα που μάλιστα δεν απηχούν τις απόψεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Και πρόσθεσε: «Η εισήγησή μας είναι σαφής: Μιλάμε για την ανάγκη να υπάρχει μια πραγματική διετή δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό. Μιλάμε επίσης για την ανάγκη να περιοριστεί η προσωπική διαφορά, που απέμεινε από τη μη πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Για την ανάγκη να πληρώσουμε περισσότερο τους προϊσταμένους. Εξετάζεται επίσης μερικό ξεπάγωμα μισθολογικών προαγωγών».

Αναφορικά με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος της χώρας δήλωσε ότι «από τη στιγμή που η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει το χρέος δεν θα αποδώσει, θα έχει δύο επιλογές για να χρηματοδοτήσει την οικονομία: Ή θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους πιστωτές ή θα αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη και να τυπώσει χρήμα. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα με την ιδέα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Τέλος για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε: «Μπορεί να βρεθεί ένας σπουδαίος Έλληνας ή μια σπουδαία Ελληνίδα που θα μπορεί να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα στο εξωτερικό. Όχι κατ' ανάγκη από το χώρο της πολιτικής. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει αν θέλει συμφωνία με την τρόικα