ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαμιμίκος: Να εφαρμόσει το νόμο η πρυτανεία

Παπαμιμίκος: Να εφαρμόσει το νόμο η πρυτανεία

Να εφαρμόσει η πρυτανεία το νόμο «δηλαδή, να μπει μέσα η αστυνομία και να συλλάβει αυτούς οι οποίοι παρακωλύουν τη λειτουργία του πανεπιστημίου» ζήτησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος σχολιάζοντας τον αναβρασμό στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο κ. Παπαμιμίκος επεσήμανε ότι «η πρυτανεία, ο κ. Φορτσάκης θα έπρεπε να είχε ήδη εφαρμόσει άμεσα τον νόμο» και πρόσθεσε πως «είναι κακό, κάποιοι να συνεχίζουν να δημιουργούν ένα τέτοιο αρνητικό κλίμα ανωμαλίας στα πανεπιστήμια...».

Μάλιστα, στρεφόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, δεν έχουν έλεγχο, δεν έχουν θυρωρούς, δεν έχουν αστυνομικούς; Μπαίνει όποιος θέλει; Γιατί η εικόνα που έχω, είναι ότι κι εκεί ελέγχονται όσοι μπαίνουν μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου».

Σε ό, τι αφορά την προεδρική εκλογή ανέφερε πως «ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, στη συζήτηση για την πρόταση για την ψήφο εμπιστοσύνης, είχε απευθύνει ένα ξεκάθαρο κάλεσμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι για να βρούμε από κοινού Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εδώ είμαστε... Τις προσκλήσεις δεν χρειάζεται να τις στέλνεις 30 φορές. Τις στέλνεις μία κι όταν την έχει στείλει ο πρωθυπουργός, μέσα από τη Βουλή, και είπε ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσουμε για να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τώρα ας πάρουν κι αυτοί τις αποφάσεις τους».