ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συμβαίνει με τον κύριο Ντινόπουλο;

Τι συμβαίνει με τον κύριο Ντινόπουλο;

Αν ισχύουν τα όσα λέει η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ για τις οφειλές του υπουργού κ. Ντινόπουλου τότε υπάρχει και μείζον πολιτικό ζήτημα.

Αποκαλύψεις που αν επιβεβαιωθούν συνιστούν μείζον πολιτικό θέμα, έκανε χθες Τετάρτη (22/10/2014) η διοίκηση του Επικουρικού Ταμείου των Δημοσιογράφων για υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ενιαίας Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), αποκαλύπτεται πως από το 2008 που κατά δήλωση του, ο Υπουργός Εσωτερικών έχει εγκαταλείψει το δημοσιογραφικό επάγγελμα λόγω της ενασχόλησης του με την πολιτική δεν έχει πληρώσει εισφορές παρά το γεγονός πως χρησιμοποιεί κανονικά το σύστημα περίθαλψης του Ταμείου των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με όσα ήρθαν στο φως, ο Αργύρης Ντινόπουλος αγνοούσε τις εγκλίσεις για πληρωμές, ενώ φέρεται να ζήτησε από το ΕΔΟΕΑΠ διακανονισμό που αναλογεί σε άνεργο δημοσιογράφο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση πάντως, μελετήθηκαν τα στοιχεία και αποφασίστηκε να δοθεί διορία δέκα ημερών στον Υπουργό Εσωτερικών να διευθετήσει το θέμα, μιας και οι οφειλές του υπολογίζονται μαζί με τις προσαυξήσεις περισσότερες από 30.000 ευρώ, ενώ καλείται να επιστρέψει όλα τα χρήματα που δαπάνησε ο Οργανισμός για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του από τις 27/3/2013 έως 22/10/2014.