ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για την επίσκεψη Νταβούτογλου

Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για την επίσκεψη Νταβούτογλου

Οικονομικές και πολιτικές σχέσεις στο επίκεντρο των συνομιλιών Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Σειρά επαφών για τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έχει κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων Independent Balkan News Agency αναφέρει ότι ο επίσημος λόγος για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα είναι η συμμετοχή του στο τρίτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά το Κυπριακό είναι το θέμα που αναμενόταν ούτως ή άλλως να κυριαρχήσει στις διμερείς επαφές.

Η Sabah στέκεται στο ότι η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα πραγματοποιείται με φόντο το Κυπριακό.

Η Hurriyet εστιάζει στα ισχυρά μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στην Αθήνα, καθώς η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού συμπίπτει με την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και συνδέουν τα επεισόδια στη μνήμη του 15χρονου με τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γεζί και τον Τούρκο έφηβο Μπερκίν Ελβάν.

Μετριοπαθής και άχρωμη είναι η κάλυψη της επίσκεψης Νταβούτογλου από το δίκτυο TRT, όπου αναφέρεται απλώς η συμμετοχή του Τούρκου πρωθυπουργού στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Σχετικές ειδήσεις