ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Tα διεθνή ΜΜΕ για την ψηφοφορία

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Tα διεθνή ΜΜΕ για την ψηφοφορία

Για τη σημερινή (23/12/2014) δεύτερη ψηφορορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας γράφουντα διεθνή ΜΜΕ, σχολιάζοντας το κλίμα πόλωσης και αυξημένης αβεβαιότητας στη χώρα μας.

Σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κάνει σήμερα μια δεύτερη προσπάθεια να συσπειρώσει την στήριξη των βουλευτών στην επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να αποφύγει έτσι τις γενικές εκλογές. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αν ο πρωθυπουργός αποτύχει και πάλι σήμερα, στην τρίτη ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί στις 29 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να δελεάσει τουλάχιστον 25 βουλευτές της αντιπολίτευσης για να εκλέξει Πρόεδρο.

«Μια τρίτη ήττα θα οδηγούσε στη διάλυση του Κοινοβουλίου και σε γενικές εκλογές που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε πιθανότατα να τις κερδίσει ο πολέμιος της λιτότητας ΣΥΡΙΖΑ, αν και όχι με ένα αρκετά μεγάλο περιθώριο για να κυβερνήσει από μόνο του», σημειώνει το πρακτορείο.

Η Wall Street Journal εστιάζει στην υπόθεση Χαϊκάλη. Σε άρθρο της σημειώνει ότι ο έλληνας εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς βουλευτή των ΑΝΕΛ.

«Ο εισαγγελέας είπε ότι οι ισχυρισμοί ήταν αβάσιμοι και δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του βουλευτή» σημειώνει η Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας πως η είδηση ήλθε μόλις μία ημέρα πριν το ελληνικό κοινοβούλιο πραγματοποιήσει το δεύτερο από τους τρεις γύρους ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου Προέδρου.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι τους προσφέρθηκαν δωροδοκίες σε αντάλλαγμα ψήφων, αλλά καμία δεν έχει τεκμηριωθεί» αναφέρει το δημοσίευμα.

Τέλος, οι Financial Times σημειώνουν πως η Βουλή των Ελλήνων, θα ψηφίσει και πάλι σήμερα για ένα νέο πρόεδρο, ωστόσο εάν δεν εκλεγεί ούτε σήμερα ούτε στον τρίτο γύρο, στις 29 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν γενικές εκλογές τον Φεβρουάριο. «Αυτό θα μπορούσε να παραδώσει την εξουσία στο αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης το ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τη διεθνή συμφωνία διάσωσης της Ελλάδα» αναφέρει το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις