ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ρέγκλινγκ: Κλείνει η «στρόφιγγα» του EFSF αν δεν υπάρξει συμφωνία

Κ. Ρέγκλινγκ: Κλείνει η «στρόφιγγα» του EFSF αν δεν υπάρξει συμφωνία

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) σε συνέντευξή του στο Nikkei, «αν δεν υπάρξει συμφωνία, δε θα υπάρξουν άλλα διαθέσιμα χρήματα».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε: «Το υπάρχον πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα θα εκπνεύσει στο τέλος Φεβρουαρίου εκτός και αν η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει περαιτέρω παράταση. Είναι πολύ σημαντικό το ότι πάνω από το 70% των Ελλήνων υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε μια συμφωνία με την νέα κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα άλλα χρήματα. Είναι, όμως, πολύ νωρίς για να κρίνει κανείς» δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Nikkei.

O επικεφαλής του EFSF εκφράζει επίσης την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει σημειώνοντας ότι «η νέα κυβέρνηση θα θελήσει να κάνει κάποιες προσαρμογές, αλλά θα είναι μια χαμένη ευκαιρία αν δεν εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και αφήσουν να πάει χαμένη η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα».

Σχετικές ειδήσεις