ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας- Γιούνκερ συντονίζονται για επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα

Τσίπρας- Γιούνκερ συντονίζονται για επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνομιλία εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, όπως διαβεβαιώνουν το "Ν" κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που βρέθηκαν κοντά στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη εξεύρεσης μιας κοινώς αποδεκτής λύσης χωρίς ωστόσο να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί οι όροι. Οι κκ Τσίπρας και Γιούνκερ θα είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και δεν αποκλείεται να έχουν και νέα συνομιλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε Βρυξέλλες και Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός ενόψει του κρίσιμου Eurogroup, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να βρουν κοινό τόπο στο... παρά πέντε.

Οι δυο άνδρες φαίνεται ότι συμφωνούν όχι μόνο στην ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αλλά και στο περιεχόμενο και στο χρόνο που αυτή θα επιτευχθεί.

Το κλίμα συνεννόησης, αμοιβαίας κατανόησης και προόδου της προσπάθειας για συμφωνία, ήδη διαχέεται στην κοινή γνώμη, ενώ αναμένεται να γίνει φανερό και στην ομιλία του πρωθυπουργού αργά σήμερα το βράδυ, με την οποία θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις