ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Δεν πάμε να τα «σπάσουμε» στο Eurogroup

Σκουρλέτης: Δεν πάμε να τα «σπάσουμε» στο Eurogroup

«Θα είμαστε συνεπείς στο σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων», επανέλαβε σήμερα, Παρασκευή (20/02) λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του κρίσιμου Eurogroup, στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΝΤ 1 μίλησε για δύσκολες στιγμές για όλη την Ευρώπη, ενώ υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν θα πάει στο Eurogroup για να τα «σπάσει».

«Δεν πιστεύω ότι θα περάσει η γερμανική ακαμψία» πρόσθεσε, ενώ στην ερώτηση για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα σε περίπτωση που υπάρξει ρήξη, απάντησε:

«Δεν πάμε για να τα σπάσουμε, αλλά για να πετύχουμε αμοιβαία επωφελή λύση για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Αυτό που έχει διαφανεί από τις τελευταίες ώρες μας κάνει να ελπίζουμε».

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης «αν κάποιοι αναλάβουν την ευθύνη να έχουν μία άτεγκτη στάση απέναντι στη χώρα μας, την ίδια στιγμή αναλαμβάνουν την ευθύνη να αποδομήσουν την ίδια την Ευρώπη, να ρισκάρουν την ίδια την προοπτική της. Ήδη, ο ευρωπαϊκός χώρος, τα ευρωπαϊκά κράτη συζητούν πάνω στην τελευταία πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό θα ήταν αδιανόητο, πριν από λίγες ημέρες».

Την ίδια στιγμή δήλωσε πως είναι πιο αισιόδοξοι από χθες και ταυτόχρονα «πιο συγκρατημένοι για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε από τις 4 και μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ο, τι αφορά τα εργασιακά ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι έχουν μικρό δημοσιονομικό κόστος. «Κατά συνέπεια αν οι εταίροι μας τα θεωρούν κόκκινες γραμμές, τότε θα φανεί ότι στόχος δεν ήταν να μειωθεί το χρέος, αλλά να συρρικνωθεί ο εργασιακός τομέας, εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτές τις πολιτικές. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την αδήλωτη εργασία, τους μισθούς που υπάρχουν. Θα προσπαθήσουμε σταθερά και μεθοδικά να βελτιώσουμε την κατάσταση. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο».

Σχετικές ειδήσεις