ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Η ευθύνη των διαπραγματεύσεων δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο

Λαφαζάνης: Η ευθύνη των διαπραγματεύσεων δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο

Σαφές μήνυμα προς τους εταίρους, αλλά με αποδέκτη και το Μέγαρο Μαξίμου, στέλνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής δηλώνει ότι «οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν οι πάντες στην Ε.Ε.». Παράλληλα, τονίζει πως η Αριστερή Πλατφόρμα «δεν έχει ρίξει καθόλου νερό στο κρασί της».

Ακολούθως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαψεύδει ότι ειπώθηκε πως τα μνημόνια θα καταργηθούν σε μία νύχτα και επισημαίνει ότι "ήδη, η πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης ήταν να σταματήσει αμέσως την εφαρμογή του Μνημονίου, εφαρμογή που βρισκόταν σε εξέλιξη. Τα μέτρα λιτότητας και των φόρων τα οποία ήταν έτοιμη να εφαρμόσει η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πετάχτηκαν μετεκλογικά στον κάλαθο των αχρήστων".

Σε ερώτημα αν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, εάν οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε αδιέξοδο απαντά ότι το μόνο σενάριο που υπάρχει για την κυβέρνηση είναι να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αντιμετωπίσει την κυνική γερμανική αδιαλλαξία, την οποία ακολουθούν και οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της Ε.Ε., προκειμένου να εφαρμόσει πλήρως, με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και σταθερότητα, το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της

Οσον αφορά τον υπουργό Οικονομικών σχολιάζει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση του Γ. Βαρουφάκη και πολύ κακώς γίνονται συχνά αντιληπτές με αυτόν τον τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης. Οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. δεν είναι προσωπικό μονόπρακτο, όσο και αν ο Γ. Βαρουφάκης δίνει έντονα το προσωπικό του χρώμα, αλλά κινούνται σε ένα πλαίσιο όπου την πρώτη ευθύνη γι' αυτές έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά όργανα. Από κει και πέρα, οι διαπραγματεύσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, καταλήγει.