Βενιζέλος: Η χώρα δυστυχώς σέρνεται και υποβαθμίζεται εντός ευρώ

Newsroom Newsroom

Βενιζέλος: Η χώρα δυστυχώς σέρνεται και υποβαθμίζεται εντός ευρώ

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τους χειρισμούς της το δίμηνο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά» σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «χάσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα και το θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Έχουμε υστέρηση εσόδων και διαρροή καταθέσεων. Επενδυτική ακινησία και αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Βερολίνου κάνει λόγο για ένα παιχνίδι διγλωσσίας που εξακολουθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να παίζει η κυβέρνηση.

«Δήθεν σκληρή στάση μέσα. Αντιφατική στάση έξω με δηλώσεις υπευθυνότητας και διάθεση συνεργασίας, χωρίς όμως πρακτικό αποτέλεσμα. Το ζούμε αυτό κάθε εβδομάδα επί δύο και πλέον μήνες τώρα. Χωρίς αποτέλεσμα. Στο μεταξύ επιδεινώνονται όλα τα μεγέθη της οικονομίας» λέει, μεταξύ άλλων, ενώ εκτιμά πως «οδεύουμε ολοταχώς προς Μνημόνιο 3, χωρίς να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα οξύτατα τρέχοντα προβλήματα ρευστότητας. Και όλα αυτά εν έτει 2015.

Φανταστείτε να ακολουθούσαμε αυτή την πολιτική το 2010, 2011, 2012, 2013, τι θα είχε συμβεί».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος απ΄ ότι φαίνεται να ξεχνά την πολιτική λιτότητας που υλοποίησε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή, γιατί δεν θέλει να φανεί ότι υπέγραψε το ίδιο κείμενο με την προηγούμενη και κυρίως δεν θέλει να φανεί ότι «τους πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δισ. του αποθεματικού του ΤΧΣ τα οποία ετέθησαν στον απόλυτο έλεγχο του EFSF και της ΕΚΤ».

«Τώρα η κυβέρνηση κατάλαβε ότι έδωσε πίσω 1,2 δισ. που δεν έπρεπε, παρότι έχει οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας. Επίσης δεν κατάλαβε ίσως ότι τα 11 δισ. θα δοθούν για ανακεφαλαιοποίηση ή εκκαθάριση τραπεζών με τους νέους αυστηρούς όρους που ισχύουν στην ΕΕ και όχι όπως έγινε με τις δύο προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. Πρόκειται για συντριπτική ήττα των δήθεν σκληρών διαπραγματευτών και υπάρχει φυσικά αντίστοιχη μεγάλη ευθύνη» αναφέρει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση για το αν φοβάται χρεοκοπία ή Grexit, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά: «Έχω πει πολλές φορές ότι ούτε διεθνές πιστωτικό γεγονός με τη νομική έννοια του όρου θα μας αφήσουν να υποστούμε, ούτε Grexit θα γίνει», ενώ συμπληρώνει λέγοντας, ότι η χώρα δυστυχώς σέρνεται και υποβαθμίζεται εντός ευρώ, την ώρα που ήταν έτοιμη να βγει στην επιφάνεια και να περάσει στη συνέχεια στην ομαλότητα.

Τέλος, αναφέρει ότι αναμένει με χαρά την Εξεταστική για το Μνημόνιο: «Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3. Αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004-2009, όχι από το 2010. Οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στην Βουλή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved