ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Μήπως να βάλουμε και βραχιολάκι στον πατέρα της Άννυ να βγει έξω;

Πανούσης: Μήπως να βάλουμε και βραχιολάκι στον πατέρα της Άννυ να βγει έξω;

Δεν πρόκειται να αυτολογοκριθώ ποτέ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες, αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη δήλωσή του σχετικά με τον 27χρονο παιδοκτόνο της μικρής Άννυ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «με λιντσάρουν, αλλά η σύγκρουση αυτή θα τελειώσει».

Ο υπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους όσοι τον επικρίνουν για το ότι προέβλεψε πιθανό λιντσάρισμα του κρατούμενου παιδοκτόνου, λέγοντας ότι είναι ανευθυνότητα να γνωρίζει κάποιος και να μη μιλάει και ότι ένας εγκληματολόγος πρέπει να προλαμβάνει δύσκολες καταστάσεις και να μην κουκουλώνει την πραγματικότητα.

«Αυτοί που με κατηγορούν για προτροπή σε λιντσάρισμα ζητούν τη γνώμη μου για το άσυλο και τις φυλακές... Στις 100 μέρες που βρίσκομαι εδώ έχω στο πλευρό μου την κοινωνία, την επιστήμη, τη λογική και τον πρωθυπουργό. Απέναντί μου έχω τους φανατικούς και σε αυτούς αφιερώνω τα πεπραγμένα των 100 ημερών».

«Θα ήθελα να μάθω από πολλούς τι θα γίνει με την ποινή. Τι σκέφτονται για ένα τέτοιο έγκλημα. Να βάλουμε ένα βραχιολάκι να τους βγάλουμε έξω; Να τους βάλουμε 20 χρόνια στην απομόνωση;», είπε ο κ. Πανούσης, «καρφώνοντας» - χωρίς να τον κατονομάζει - τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος διαφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τον 27χρονο Βούλγαρο.

«Γιατί δεν παραιτήθηκε κανείς όταν σκοτώθηκαν δύο άτομα στις φυλακές;», συνέχισε ο κ. Πανούσης.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Πανούσης έθεσε ερωτήματα, όπως για το τι κάνει η πολιτεία για τις φυλακές και αναφέρθηκε στους «επαγγελματίες υπερασπιστές δικαιωμάτων», λέγοντας ότι είναι πολύ καλά αυτά που κάνουν, αλλά δικαιώματα έχουν και οι άλλοι στη διαφωνία.

Καταλήγοντας, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορούσε δηλώσεις με αφορμή τις θέσεις που εξέφρασε, είπε ότι «τον τρελό του χωριού δεν μπορείς να τον εκλογικεύσεις, όταν, όμως, αυτά παίρνουν πολιτική διάσταση πρέπει να βρεθεί τρόπος να το λύσεις. Στη δημοκρατία ο τρόπος είναι γνωστός. Αυτά με κάποιον τρόπο πρέπει να λυθούν».

Σχετικές ειδήσεις