ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευκός Οίκος: Ευθύνη Ελλάδας, Ευρώπης και εμπλεκόμενων θεσμών να επιλύσουν τις δυσκολίες

Λευκός Οίκος: Ευθύνη Ελλάδας, Ευρώπης και εμπλεκόμενων θεσμών να επιλύσουν τις δυσκολίες

Λίγο αφότου η Ελλάδα κατέβαλε τη δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο εκπρόσωπος Τύπου Τζος Έρνεστ επιβεβαίωσε πως «ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου βρίσκεται σε επαφή με Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με το θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους», προσθέτοντας πως «τελικά, είναι ευθύνη της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της να επιλύσουν αυτές τις δυσκολίες».

Ερωτώμενος αν ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Έρνεστ απάντησε: «Ο πρόεδρος όχι. Όμως, ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου εμπλέκεται ενεργά με τους ομολόγους του και με ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου τόνισε επίσης πως «Προφανώς έχουμε συνείδηση των σημαντικών οικονομικών συνεπειών του να μπορεί η Ελλάδα να ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις και να παραμένει μέρος της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης».

Ο κ. Έρνεστ επανέλαβε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. Ωστόσο, είναι ευθύνη της Ελλάδας, της ΕΕ και των εμπλεκόμενων θεσμών να επιλύσουν αυτές τις δυσκολίες».

Σχετικές ειδήσεις