ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ντάισελμπλουμ συνεχίζει να κουνά το δάχτυλο στην ελληνική κυβέρνηση

Ο Ντάισελμπλουμ συνεχίζει να κουνά το δάχτυλο στην ελληνική κυβέρνηση

Χωρίς καμία διάθεση «να ρίξει νερό στο κρασί του», ο Γερούν Ντάισελμπλουμ παραμένει πιστός στη σκληρή γραμμή... Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα.

Σε μία ακόμη ωμή παρέμβασή του λοιπόν, ο πρόεδρος του Eurogroup επιμένει πως το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας θα πρέπει να «εκσυγχρονιστεί», παρά το γεγονός ότι αποτελεί «κόκκινη» γραμμή για την ελληνική κυβέρνηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση υποτιμά την πολυπλοκότητα των μέτρων που ζητάμε ώστε να αναζωογονηθεί η οικονομία της χώρας και να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας: «Είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας».

Σε μία ακόμη προσπάθεια να υποβαθμίσει την αισιοδοξία της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, παραδέχθηκε επίσης ότι δεν έχει λάβει ακόμα γνώση των νέων προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, επιμένοντας ωστόσο ότι «δεν θα καταστεί δυνατή μια συμφωνία παρά μόνον εάν οι προτάσεις αυτές είναι σοβαρές».

«Βλέπω πολλή αισιοδοξία στην ελληνική πλευρά, και αυτό υποτιμά την πολυπλοκότητα αυτού το οποίο της ζητείται: να βάλει ξανά τον προϋπολογισμό της σε τάξη και την οικονομία στις ράγες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

«Αυτό απαιτεί (σ.σ. να ληφθούν) μέτρα στα οποία μέχρι τώρα έλεγαν όχι», συνέχισε, για να καταλήξει: «Μένει να φανεί εάν είναι δυνατόν να επιλυθούν όλα αυτά σε τόσο βραχύ χρονικό διάστημα».

Την ίδια ώρα, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δανειστές και την ελληνική κυβέρνηση, με την ανταλλαγή προτάσεων ώστε να βρεθεί σημείο επαφής στα ζητήματα που παρατηρείται ακόμα χάσμα και να επέλθει μια ρεαλιστική συμφωνία, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Το ασφαλιστικό, όπως και οι συντάξεις αποτελούν πάντως μία από τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να δεχθεί παράλογα μέτρα που θα πάνε κόντρα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης...

Σχετικές ειδήσεις