ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Κακή συμφωνία ή χρεοκοπία το δίλημμα της Ελλάδας

Σαμαράς: Κακή συμφωνία ή χρεοκοπία το δίλημμα της Ελλάδας

Για δύσκολες μέρες για την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη! Πριν έξι μήνες φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση. Και τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Με όλα όμως τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς.

«Βρίσκομαι εδώ και διεμήνυσα στους Πρωθυπουργούς και Ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πως το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο», είπε ο πρώην πρωθυπουργός προσθέτοντας πως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θέλει τη χώρα αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και του ευρώ.

«Ανεξάρτητα από τα κραυγαλέα λάθη της σημερινής κυβέρνησης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων. Με αλληλεγγύη. Γιατί οι Έλληνες έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, που φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν είναι πια πρωθυπουργός, διεμήνυσε στους ομοϊδεάτες του πως «θα αγωνιστούμε για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να περιοριστούν οι δαπάνες του σπάταλου κράτους. Άλλωστε, αυτό είχαμε αρχίσει να το κάνουμε. Μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση. Με Ανάπτυξη!

Σήμερα, η εθνική ενότητα, η ενότητα όλων των Ελλήνων, είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ. Η ομοψυχία μας ως έθνος, δεν είναι μια ωραία λέξη. Είναι το μεγαλύτερο όπλο μας! Το όπλο που δεν νικιέται ποτέ.

Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Αλλά οι Έλληνες, ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων