ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξένα Μέσα: Έκτακτα δελτία και ανταποκρίσεις για τις τράπεζες και το διάγγελμα Τσίπρα

Ξένα Μέσα: Έκτακτα δελτία και ανταποκρίσεις για τις τράπεζες και το διάγγελμα Τσίπρα

Με έκτακτες ανταποκρίσεις τα ξένα μέσα μετέδωσαν τις νεότερες εξελίξεις από την Ελλάδα, λίγο αφότου η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες και το χρηματιστήριο για αύριο (29/6).

BILD: ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Πανικός εν όψει της μαύρης Δευτέρας» γράφει ο τίτλος της, γνωστής για τις ανθελληνικές της θέσεις, εφημερίδας Bild, η οποία διερωτάται αν «οι τράπεζες αναστέλλουν τη λειτουργία τους για μια εβδομάδα».

Bild copy

«Η Ελλάδα κλείνει τις τράπεζές της», γράφει το Spiegel στη διαδικτυακή έκδοσή του, προσθέτοντας: «Με ριζοσπαστικά μέτρα προσπαθεί η Ελλάδα να θωρακίσει το οικονομικό της σύστημα».

Spiegel

«Οι ελληνικές τράπεζες που έως τώρα στηρίζονταν από την έκτακτη χρηματοδότηση της ΕΚΤ, πλήττονται πρώτες ενώ η Αθήνα προχωρά προς τη αθέτηση πληρωμής της δόσης του ΔΝΤ, την προσεχή Τρίτη», σημειώνει το Reuters, επισημαίνοντας πως οι καταθέτες σχηματίζουν ουρές για αναλήψεις από τα ATM των τραπεζών.

Reuters

Το BBC επικαλείται τις δηλώσεις Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία, καθησυχάζοντάς τους πως τα τραπεζικά αποθέματα είναι ασφαλή.

BBC

Σχετικές ειδήσεις