ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Λαφαζάνης: Το νέο μνημόνιο οδηγεί σε κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα

Εκλογές 2015 – Λαφαζάνης: Το νέο μνημόνιο οδηγεί σε κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής που ετοιμάζεται να ακολουθήσει εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ομιλία του στην Μυτιλήνη, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην επαρχία.

«Τα μνημόνια και το νέο τρίτο μνημόνιο σβήνουν από τον τόπο την ελπίδα και οδηγούν στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα αλλά και στην ύφεση χωρίς τέλος. Η χώρα όσο ποτέ χρειάζεται να βάλει τέρμα στα μνημόνια, τέρμα στη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις, τέρμα στη φορολεηλασία τω λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων, τέρμα στην εθνική υποτέλεια», τόνισε ο αρχηγός της ΛΑΕ, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα έχει άμεση ανάγκη ένα προοδευτικό πρόγραμμα παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης που θα στηρίξει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος. Θα στηρίξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου. Θα προσφέρει ισχυρή ρευστότητα στην οικονομία με ένα ισχυρό δημόσιο πρόγραμμα επενδύσεων και ισχυρή ευνοϊκή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μαζί με τον τερματισμό της φορολεηλασίας τους».

Ο κ. Λαφαζάνης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του αεροδρομίου της Μυτιλήνηςη, ξιφούλκησε κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Αποτελεί εθνικό και οικονομικό έγκλημα η ιδιωτικοποίηση – για την ακρίβεια το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Η παράδοση των αεροδρομίων στα Γερμανικά και τα εγχώρια διαπλεκόμενα συμφέροντα, αποτελεί στην ουσία παράδοση των τοπικών κοινωνιών στους πιο ανελέητους κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς και ειδικότερα άλωση του τουρισμού από ξένα συμφέροντα σε βάρος της τοπικής οικονομίας».

Εν τω μεταξύ, χθες (28/8), ο ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το στέλεχος του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Στέφανο Φασσίνα.

Οι δύο τους υποστήριξαν ότι ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας είναι κοινός για όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, «και μάλιστα σήμερα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά, που η κυριαρχούμενη από την Γερμανία Ευρωζώνη επιβάλει μια μη βιώσιμη νεοφιλελεύθερη μερκαντιλιστική τάξη, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων».

Δήλωσαν, επίσης, ότι κοινός τους στόχος είναι η συνέχιση του συντροφικού διαλόγου ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ευρώπη.

Τέλος, ο Στέφανο Φασσίνα εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των γεγονότων στην Ελλάδα και υπέδειξε την Ελλάδα ως ένα τραγικό παράδειγμα της δυσκολίας επιδιόρθωσης της στρατηγικής της Ευρωζώνης χωρίς ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από αυτήν.

Σχετικές ειδήσεις