ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Βενιζέλος - Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ

Εκλογές 2015: Βενιζέλος - Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ

Την ανάγκη μετεκλογικών συνεργασιών τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως η χώρα τους θέλει όλους.

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συνυπάρξουν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές κατά του Αλ. Τσίπρα που τάχθηκε κατά των μετεκλογικών συνεργασιών.

Όπως εκτίμησε, δεν υπάρχει περιθώριο διπλών εκλογών όπως το 2012, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση με τις «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις».

«Μπορεί να κριθεί ότι οι αρχηγοί των κομμάτων δεν πρέπει να μετέχουν σε αυτήν την κυβέρνηση, πρέπει να είναι μία εθνική κυβερνητική ομάδα διαπραγμάτευσης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, το οποίο έκρινε πως είναι απαραίτητο, ενώ αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο, τονίζοντας ότι το μπόνους των 50 εδρών πρέπει να καταργηθεί το ταχύτερο, καθώς αποτελεί ανακολουθία και αντιδημοκρατική αντίφαση.

Ο κ. Βενιζέλος επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα και για την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής, χαρακτηρίζοντάς τη «επιβάρυνση για το κοινοβουλευτικό πολίτευμα».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «καταλύτη και εγγυητή», ενώ δεν τάχθηκε ενάντια σε μια επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου.

Σχετικές ειδήσεις