ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δράσεις για το μεταναστευτικό ανακοινώνει η Βασιλική Θάνου

Δράσεις για το μεταναστευτικό ανακοινώνει η Βασιλική Θάνου

Συγκεκριμένες δράσεις - μέτρα ανακούφισης της κατάστασης για τους πρόσφυγες και τους κατοίκους των νησιών αναμένεται να ανακοινώσει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, η οποία ενημερώθηκε από τους υπουργούς για τη διαχείριση των ζητημάτων του προσφυγικού προβλήματος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας ανέφερε ότι τα μέτρα θα έχουν στόχο, μέσα σε σύντομο χρόνο, σε ανθρώπινα χρονικά πλαίσια, να νοιώσουν οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι των νησιών μία βελτίωση για την κατάσταση που βιώνουν.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα αποφευχθεί η κρίση», δήλωσε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι η επίλυση του προσφυγικού προβλήματος απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακούφιση των πληθυσμών και υπογράμμισε ότι το ζήτημα πρέπει να διεθνοποιηθεί σε επίπεδο ΟΗΕ.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, ασφαλώς, μία υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το προσφυγικό ζήτημα, υπογράμμισε, όμως, ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κ. Θάνου θα είναι πολύ συγκεκριμένα για τη βελτίωση των συνθηκών.

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι θα έχει συνάντηση με την ΚΕΔΕ, διότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος πρέπει να περνούν μέσα από την άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Διεκδίκηση προγραμμάτων στήριξης των νησιών του Αιγαίου που δέχονται πρόσφυγες

Στη διεκδίκηση προγραμμάτων και δράσεων για την ενίσχυση των οικονομιών των νησιών που έχουν υποστεί πλήγμα από τη μεγάλη εισροή προσφύγων και μεταναστών τους τελευταίους μήνες, αλλά και για την ανόρθωση της τουριστικής εικόνας τους διεθνώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Αυτό ανακοίνωσε, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις