ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Οργισμένη αντίδραση για τη δήλωση Τσίπρα ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα»

Ποτάμι: Οργισμένη αντίδραση για τη δήλωση Τσίπρα ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα»

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού το «απόλυτο μηδέν», τονίζοντας: «Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Τσίπρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο με ανακοίνωση που εξέδωσε, σχολίασε αιχμηρά: «Όσο για τη δήλωση ότι "δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα", δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε. Κάποιο λάθος έχει γίνει. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι τόσο άσχετος».
«Χρειάζεται απύθμενο θράσος για να κατηγορεί ο Αλέξης Τσίπρας τον Σταύρο Θεοδωράκη για λαϊκισμό», σχολίασε επίσης το Ποτάμι για το μεταναστευτικό, καταλήγοντας:

«Η εγκληματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό και οι ανύπαρκτοι υπουργοί του τροφοδοτούσαν όλους αυτούς τους μήνες τη Χρυσή Αυγή», αφού κάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη ή την Κω, «για να εξηγήσει στους νησιώτες γιατί η κυβέρνησή του δεν έκανε επί 7 μήνες τίποτα από όλα αυτά που του ζητούσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».

Σχετικές ειδήσεις