ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Ψάχνει δικαιολογίες για να μην συνεργαστούμε

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Ψάχνει δικαιολογίες για να μην συνεργαστούμε

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα για την άρνησή του σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Τσίπρας ψάχνει δικαιολογίες για να μην συνεργαστούμε», είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξηγώντας ότι ακόμα και αν η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί το θεσμικό ζήτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο Mega, o πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα αποτελεί «μνημείο αβεβαιότητας και αστάθειας», υπενθυμίζοντας ότι στις τάξεις του υπάρχουν ακόμα οι βουλευτές που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την εφαρμογή του μνημονίου, επομένως υπάρχει πάλι ο κίνδυνος νέων εκλογών.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, αφού το κόμμα αυτό ψήφισε το συγκεκριμένο μνημόνιο.

«Εμείς πιστεύουμε πολλές από τις μεταρρυθμίσεις, αν φτιάξουμε και έναν σφιχτό προϋπολογισμό θα στείλουμε το μήνυμα ότι η χώρα μπήκε στο σωστό δρόμο. Αν ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αν αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ και φτάσουμε μέχρι το Φεβρουάριο, θα έχουμε τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης. Όποιος σας πει ότι πριν το επόμενο εξάμηνο μπορεί να κάνει επαναδιαπραγμάτευση, σας λέει ψέματα» εξήγησε, αναγνωρίζοντας πάντως ότι το μόνο που δεν μπορεί να αλλάξει είναι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αν το κόμμα του είναι πρώτο, θα απευθυνθεί σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται παλιός ή νέος, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε το δίλημμα διχαστικό, λέγοντας ότι το ζητούμενο είναι να είσαι αποτελεσματικός: «Το παλιό είναι εκείνο που λέει ψέματα, εκείνο που δεν είναι αποτελεσματικό».

Σχετικές ειδήσεις