ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Λαφαζάνης - Μην ακούτε τις δημοσκοπήσεις, θα έχουμε υψηλά ποσοστά (video & pics)

Εκλογές 2015: Λαφαζάνης - Μην ακούτε τις δημοσκοπήσεις, θα έχουμε υψηλά ποσοστά (video & pics)

Τη βεβαιότητα ότι η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην πρώτη κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια.

«Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» είπε, τονίζοντας πως «οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι».

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μην πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις και προέβλεψε υψηλά ποσοστά για το κόμμα του, υπογραμμίζοντας πως ισχυρή Λαϊκή Ενότητα σημαίνει την κατάρρευση των μνημονίων και των μνημονιακών στηριγμάτων τους.

2365953

Ο κ. Λαφαζάνης έστρεψε τα βέλη του κατά του κατά του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι διέψευσε τις ελπίδες του λαού, γύρισε την πλάτη στους μεγάλους ενωτικούς αγώνες της παράταξης και ακολούθησε «κατά πόδας και με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ σε βάρος του τόπου και του λαού».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ακόμη πως η ΛΑΕ «δεν είναι το κόμμα της δραχμής», όπως λένε οι αντίπαλοί της, σημειώνοντας: «Για μας το νόμισμα δεν είναι φετίχ ούτε αυτοσκοπός, αλλά μέσο και εργαλείο. Άλλοι είναι που έχουν μετατρέψει το ευρώ σε θρησκεία, σε σκληρό ταξικό πρόγραμμα, σε άγριο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και κοινωνικό οδοστρωτήρα.»

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα «γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο λαϊκό και νεανικό “όχι” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, ενάντια στο “ναι” της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας, της ήττας και της ταπείνωσης" και πρόσθεσε: "Η ΛΑΕ γεννήθηκε για να συνεχίσει και θα συνεχίσει αυτό το “όχι” μέχρι την τελική νίκη».

Σχετικές ειδήσεις