ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιους αντιπροέδρους της Βουλής προτείνει

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιους αντιπροέδρους της Βουλής προτείνει

Οι τρεις βουλευτές που θα προταθούν από το ΣΥΡΙΖΑ για αντιπρόεδροι της Βουλής προέκυψαν από τις κάλπες που στήθηκαν στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων, η οποία και πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οι: Τάσος Κουράκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γιώργος Βαρεμένος. Η κατάταξη στη σειρά των αντιπροέδρων θα είναι επιλογή του κ. Τσίπρα.

Επιπλέον, υπήρξαν ακόμα πέντε υποψηφιότητες για τις θέσεις των αντιπροέδρων: Χαρά Καφαντάρη, Εύη Καρακώστα, Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτρης Γάκης, Μουσταφά Μουσταφά.

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν τις εξής ψήφους:

Τάσος Κουράκης 81
Γιώργος Βαρεμένος 68
Τασία Χριστοδουλοπούλου 68
Χαρά Καφαντάρη 50
Εύη Καρακώστα 14
Δημήτρης Γάκης 24
Νίκος Συρμαλένιος 50
Μουσταφά Μουσταφά 54

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο Κυριακή 4 Οκτωβρίου - μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής- προκειμένου να εκλεγούν ο Γραμματέας της Κ.Ο. και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος.

Την ίδια στιγμή , κινούμενος σε συναινετικό κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την αυριανή διαδικασία θα υπερψηφίσει τις προτάσεις των άλλων κομμάτων για το προεδρείο της Βουλής, εκτός από εκείνες της Χρυσής Αυγής.

Σχετικές ειδήσεις