ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν χωράνε στην κυβέρνηση

Σκουρλέτης: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν χωράνε στην κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού με την κυβέρνηση, απέκλεισε κατηγορηματικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση μέχρι στιγμής αναδιάρθρωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το Ποτάμι ως ένα κόμμα «επικοινωνιακός αφρος», ανερμάτιστο και αβαθές με συντηρητικό χαρακτήρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν φάνηκε να παρακολουθεί τους προβληματισμούς της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία ο υπουργός συμπλήρωσε, «Η ΝΔ βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αφασίας, με έντονα σημάδια κρίσης ταυτότητας. Δείχνει αδύναμη να αυτοαξιολογηθεί, να βγάλει συμπεράσματα για την ήττα της, να δώσει απαντήσεις πρώτα απ΄όλα στους φίλους της. Όλα αυτά αντανακλώνται στον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναι αντιφατική γι αυτό δεν πείθει».

Για τις επενδύσεις στην Ελλάδα ανέφερε, «ξένοι επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι, η χώρα μας προσφέρει αρκετές ευκαιρίες στην παρούσα συγκυρία, βεβαίως αποδεχόμενοι τους νόμους που ισχύουν στην Ελλάδα. Είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή με περιβαλλοντική προστασία και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους».

Τέλος ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε, ότι το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό δεν εκφράζει την κυβέρνηση. «Πρόθεσή μας» σημειώνει «είναι να διαμορφώσουμε μια συνολική πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα στηρίζεται στη λογική της αλληλεγγύης των γενεών, της αναδιανομής και θα ενισχύει τον κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος».

Σχετικές ειδήσεις