ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

Τσίπρας: Μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

«Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στη σχέση των τριών χωρών και, θέλω να ελπίζω, στέλνουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα φιλίας, συνεργασίας για την προκοπή και την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «αυτά που θα αποφασίσουμε σήμερα και θα συνυπογράψουμε, θα είναι πολύ σημαντικά, θα είναι ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός».

Υπογράμμισε ότι αυτή η τρίτη κατά σειρά τριμερής συνάντηση των τριών χωρών «διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο, περίοδο όπου βλέπουμε αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή και άρα εμείς ως θεματοφύλακες της καλής συνεργασίας, της ειρήνης και της σταθερότητας έχουμε να κάνουμε πάρα πολύ σημαντικά βήματα για να εξασφαλίσουμε την ειρηνική συνύπαρξη, αλλά και την ευημερία και τη συνανάπτυξη των κρατών μας, δίνοντας το μήνυμα της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε ότι «τη στιγμή που η περιοχή μαστίζεται από αποσταθεροποίηση και αντιμετωπίζει την τρομοκρατία, την ίδια στιγμή υπάρχουν χώρες οι οποίες συζητάνε συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη». 'Εκανε λόγο για πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά και πολλά προνόμια «τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των χωρών, των λαών μας, δίνοντας έτσι ένα παράδειγμα προς μίμηση για την καλή συνεργασία με σκοπό την επίτευξη της ανάπτυξης».

«Το κοινό όραμα και των τριών για ειρήνη, σταθερότητα στην περιοχή και -μέσα από τη συνεργασία- ευημερία των λαών μας, και γενικότερα των χωρών της περιχοής, δίνει την ευκαιρία να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι αυτή η συνεργασία στόχο και σκοπό έχει την σταθερότητα και την ειρήνη και δεν στρέφεται εναντίον κανενός» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Και αυτό ειναι το πιο σημαντικό» συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης «ότι μέσα από τις συνέργειες, μέσα από την οριοθέτηση και τη θεσμοθέτηση του τρόπου συνεργασίας των τριών και όχι μόνο, δημιουργούνται ακριβώς οι προοπτικές επιτυχούς έκβασης αυτού του εγχειρήματος».

Σχετικές ειδήσεις