ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κωλοτούμπα» Μπαλτά: Πρέπει να γίνει στη σωστή «συγκυρία» η διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Κωλοτούμπα» Μπαλτά: Πρέπει να γίνει στη σωστή «συγκυρία» η διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την σωστή συγκυρία, που θα εξασφαλίζει διεθνείς συμμαχίες αν και εφόσον τελικώς προκριθεί προσφυγή στην Δικαιοσύνη για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, πρέπει να αναζητήσει η χώρα, τονίζει ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, καταλογίζοντας «μικροπολιτική» στην ΝΔ.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς, απάντησε ουσιαστικά σήμερα στα όσα του καταλογίστηκαν από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού της ΝΔ, Κώστα Τασούλα, με αιχμή τις χθεσινές αναφορές του στον χαρακτήρα της διεκδίκησης επαναπατρισμού των Γλυπτών.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο υπουργός Πολιτισμού, τόνισε ότι το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης, είναι ένας ειδικός τρόπος διεκδίκησης και ενδεχομένως να χρειαστεί να φτάσουμε εκεί, αλλά όπως επισήμανε, η στιγμή αυτή πρέπει να είναι τέτοια ώστε το σύνολο της κοινής γνώμης να είναι με το μέρος μας και ή δυνατόν η προσφυγή, στο όποιο δικαστήριο γίνει, να γίνει από την Διεθνή Κοινότητα στο σύνολό της.

«Σκεφτείτε το, ως προοπτική διεκδίκησης της αποκατάστασης του Παρθενώνα και μην κάνουμε μικροπολιτική στη βάση μιας φράσης που λέχθηκε εδώ», κάλεσε τα κόμματα ο Αριστείδης Μπαλτάς επανερχόμενος στο θέμα, καθώς ο κ. Τασούλας του καταλόγισε χθες «άστοχη προεξόφληση» και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την άποψή του διότι και ενισχύει την επιχειρηματολογία της αγγλικής πλευράς και στερεί πολύτιμη δημοσιότητα από τη χώρα.

«Βγήκε ο κ. Τασούλας στα κανάλια και περίπου με έβγαλε εθνικό μειοδότη. Δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντος. Εγώ εκείνο που προσπάθησα να πω είναι ότι μια διαδικασία δικαστικής διεκδίκησης, όσο ισχυρά επιχειρήματα κι αν έχει κάποιος, όσο κι αν αυτά στηρίζονται σε τεκμήρια, ενέχει τον κίνδυνο να χαθεί η δίκη. Δεν είναι δυνατόν να πας σε μια άκαιρη στιγμή σε δικαστική λύση ενός προβλήματος, με τον κίνδυνο να χάσεις, όπου, αν χάσεις, θάβεται η υπόθεση» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς προσθέτοντας πως εκείνο το οποίο θέλησε να προβάλλει είναι ότι «πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε σωστότερα τη συζήτηση που γίνεται παγκοσμίως με πρωτοβουλία στον ΟΗΕ».

Σχετικές ειδήσεις