ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Νικολόπουλου για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό

Ερώτηση Νικολόπουλου για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό

Αναπάντητη επί της ουσίας παραμένει η ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο «η Ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά την εθελοντική αποκάλυψη εκ μέρους Ελλήνων πολιτών, καταθέσεών τους στο εξωτερικό, με τρόπο που θα αντανακλά τις καλύτερες πρακτικές της Ε.Ε.».

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σημειώνει στην απάντησή του τα εξής: «Οι Ελληνικές αρχές θα πραγματοποιήσουν ανάλυση σχετικά με την μείωση των ποινών που εισήχθησαν με το ν. 4312/2014 και εάν χρειαστεί αναθεώρηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2015. Σημειώνεται ότι η εν λόγω δράση εντάσσεται στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας: Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης, όπως αυτή κυρώθηκε με τον Ν. 4336/2015, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ήδη επεξεργάζεται το σχετικό νομοθέτημα».

Όπως δεν απαντά σε ερωτήματα του κ. Νικολόπουλου όπως:

- Έχετε καταλήξει η φορολογία των αδήλωτων χρημάτων στο εξωτερικό να κυμανθεί μεταξύ 20% και 21%;
- Οι εν λόγω καταθέτες δεν θα είναι απαραίτητο να τα επαναπατρίσουν, αλλά απλώς να τα δηλώσουν στην εφορία;
- Όσοι φορολογούμενοι επιλέξουν αυτή τη διαδικασία θα τύχουν κατάργησης προστίμων και προσαυξήσεων και απαλλαγής από ποινικές ευθύνες;
- Τι μέτρα θα λάβετε για τον τρόπο νομιμοποίησης των αδήλωτων ποσών που υπάρχουν στις τράπεζες της Ελβετίας;

Σχετικές ειδήσεις