ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας ΤΕΛΟΣ!

Μουζάλας ΤΕΛΟΣ!

Μείζον ενδοκυβερνητικό θέμα έχει προκαλέσει η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί ολοκληρώθηκε η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τους συμμετέχοντες να αποχωρούν, τηρώντας «σιγήν ιχθύος» για την υπόθεση Μουζάλα. Στο Μαξίμου, ωστόσο, βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr θα ζητήσει εκ νέου την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επί της ουσίας, η παραίτηση Μουζάλα ζητείται, ώστε να λάβει τέλος η κρίση που προκλήθηκε στη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος και να επανέλθει η ηρεμία στο εσωτερικό της κυβέρνησης εν όψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό που ξεκινά αύριο, Πέμπτη (17/03/2016), στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή, πάντως, πυκνώνουν οι φήμες ότι ο κ. Μουζάλας έχει ήδη εκδηλώσει τηλεφωνικά την πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτησή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τα λοιπά, η δήλωση του κ. Μουζάλα εξέθεσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και άφησε έκθετο προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα το πρωί, ο Πάνος Καμμένος έστειλε εμμέσως τελεσίγραφο στο Μαξίμου, λέγοντας πως «στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας».

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν αυτές γίνονται, πληρώνονται.

Σχετικές ειδήσεις