ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Γεροβασίλη σε Κουμουτσάκο: Η ΝΔ πολιτεύεται με παραποιημένα στοιχεία και κιτρινισμό

Απάντηση Γεροβασίλη σε Κουμουτσάκο: Η ΝΔ πολιτεύεται με παραποιημένα στοιχεία και κιτρινισμό

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την για «κιτρινισμό», αλλά και για συμπεριφορά που παραπέμπει σε «δεκανίκι του ΔΝΤ», εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη - Κουμουτσάκος: Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος.

«Η Νέα Δημοκρατία πολιτεύεται με παραποιημένα στοιχεία και κιτρινισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «επιθυμεί το ναυάγιο της αξιολόγησης» και συμπεριφέρεται ως «δεκανίκι του ΔΝΤ», αλλά και ως «υπερασπιστής της διαπλοκής».

«Ας σταματήσει η ηγεσία της ΝΔ να παριστάνει ότι έπεσε μόλις εχθές από τον ουρανό. Ο λαός τη γνωρίζει και τη θυμάται πολύ καλά», συμπλήρωσε η Γεροβασίλη και προσέθεσε ότι ο ελληνικός λαός «θυμάται το ρόλο της στη λεηλασία του 25% του ΑΕΠ τα προηγούμενα χρόνια. Θυμάται το ρόλο της στην οικοδόμηση ενός παρακράτους που έλεγχε πλήρως την πολιτική ζωή: Στις συμβάσεις του δημοσίου, στην Υγεία, στη φορολογία, στα ΜΜΕ. Θυμάται πολύ καλά την σχέση της με την διαπλοκή. Τα μαύρα ταμεία, τα δώρα, την συγκάλυψη των φοροφυγάδων, τα τιμολόγια στους εκβιαστές. Θυμάται την δέσμευσή στους δανειστές για απελευθέρωση των πλειστηριασμών, μειώσεις στις συντάξεις, κατάργηση της κοινωνικής προστασίας, διάλυση των εργασιακών σχέσεων».

«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ούτε μια πρόταση να καταθέσει», ανέφερε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η ΝΔ «περιφέρει μόνο παραποιημένα στοιχεία και κιτρινισμό, καθώς και την ελπίδα της να ναυαγήσει η αξιολόγηση. Και κάνει ότι μπορεί για να επιβεβαιώνει ότι μόνο ως δεκανίκι του ΔΝΤ και ως υπερασπιστής της διαπλοκής είναι σε θέση να λειτουργήσει πολιτικά».

«Τουλάχιστον ο κ. Κουμουτσάκος παραδέχτηκε σήμερα ότι η αξιολόγηση θα κλείσει. Κάποια επαφή με την πραγματικότητα φαίνεται να διατηρούν ακόμα», κατέληξε η κα Γεροβασίλη.

Κουμουτσάκος: Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος

«Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για όλους», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας.

«Η κυβέρνηση επανέφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν», συνέχισε και κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για επιχείρηση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

«Αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο ξεπερνά τα 12 δισ. Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος για όλους τους πολίτες. Κάθε ένας θα είναι υποχρεωμένος να αποδίδει το 60% του ήδη μειωμένου εισοδήματος του», σημείωσε επίσης ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ για το χρέος είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «αγοράσει» με υψηλό τίμημα δεσμεύσεις των εταίρων που είχαμε εξασφαλίσει από το Eurogroup του 2012.

«Αυτή την πραγματικότητα καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να την αλλάξει», συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως θα αξιολογηθεί αν η σύνδεση μέτρων και χρέους είναι θετική ή όχι για τη χώρα.

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε ακόμα υπερβολική την πρόθεση του ΔΝΤ να ζητά προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι είναι «αποτέλεσμα της παρατεταμένης απραξίας και αναξιοπιστίας της κυβέρνησης».

Για το ενδεχόμενο ψήφισης του ασφαλιστικού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είπε ότι δείχνει κυβερνητική σπουδή ενόψει του Eurogroup, ενώ για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ ανέφερε ότι είναι αυτή που είχε διατυπώσει στη σχετική πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνολικά για τα μέτρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, οι ολιγωρίες, η απραξία και η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τη χώρα σε αδιέξοδο δίλημμα: Ή μια βαριά συνθηκολόγηση με μέτρα δυσβάσταχτα και αβάσταχτα ή μια καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με κανένα από τα δυο αυτά διλήμματα. Ούτε στη βαριά συνθηκολόγηση ούτε στην καταστροφική ρήξη», συμπλήρωσε, ενώ σε ερώτηση αν ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα, απάντησε πως έχουμε ένα νέο, συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον.

«Δεν αλλοιώνει την πεποίθηση της ΝΔ ότι ο λαός έχει να κάνει με τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», συνέχισε, αναφέροντας ότι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχουν στεγνώσει τα ταμειακά διαθέσιμα.

«Είναι συνηγορία υπέρ της θέσης της ΝΔ ότι ο λαός έχει να κάνει με τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η θέση μας είναι σωστή. Αυτό είναι το αίτημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων και της ελληνικής κοινωνίας», είπε.

Ερωτηθείς δε για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, είπε ότι προχωρά υπό τον Κωστή Χατζηδάκη με ταχείς ρυθμούς, αλλά και πως «γίνεται δουλειά με προσοχή και σε βάθος ποιότητας».

Σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι οι παρεμβάσεις του προέδρου της ΝΔ γίνονται όταν κρίνεται σκόπιμο. «Ούτε συχνά ούτε αραιά. Μόνο κριτήριο η ουσία», σημείωσε και παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην κινητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι η συντονίστρια Εξωτερικών του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη έχει εκφράσει την ανησυχία της και έχει επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενημέρωσης των εταίρων και των συμμάχων. Πλήρης, συνεχής και ουσιαστική. Νηφαλιότητα και ψυχραιμία που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη αποφασιστικότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση που θα επιτρέψει στην Τουρκία να πετύχει επιδιώξεις της, διπλωματικές ή άλλες», υπογράμμισε, για να καταλήξει σχετικά με τα θύματα της Μαρφίν: «Συμπληρώνονται 6 χρόνια. Οι θύτες είναι άγνωστοι και ασύλληπτοι. Η ΝΔ με ομάδα βουλευτών θα είναι εκεί για να αποτίσει φόρο τιμής στα τέσσερα θύματα τραγικής εκείνης στιγμής για τη χώρα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων