ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: «Το κόστος της παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από τις εκλογές»

Κ. Μητσοτάκης: «Το κόστος της παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από τις εκλογές»

«Η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης (15/6) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας ότι «το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ότι «μόνο η εξαγγελία της συγκέντρωσης του “Παραιτηθείτε” παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα». Μίλησε για αυταρχισμό της κυβέρνησης και «βαθιά αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς» από υπουργούς και βουλευτές. «Η Ν.Δ. δεν ήθελε να καπελώσει τη συγκέντρωση. Εμείς δεν δώσαμε εντολή να πάει κανείς, ούτε και το απαγορεύσαμε», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για άτομα «που έκαναν καριέρα στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι με τους αγανακτισμένους». «Δεν πρόκειται όμως να κάνουμε αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι είπε τερατώδη ψέματα και το πληρώνει αυτό. Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ρέπει προς τον αυταρχισμό προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία». Στάθηκε στην ανάγκη μείωσης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρόσθεσε πως δεν σχεδιάζει πρόταση μορφής εναντίον του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα γίνουν νωρίτερα εκλογές.

Ο αρχηγός της Ν.Δ, είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, ότι η μεγάλη διαφορά του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι «είμαι αξιόπιστος». «Μπορεί κάποιος να διαφωνεί ή να συμφωνεί μαζί μου αλλά ήμουν πάντα συνεπής», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο εκλογικό νόμο με τον οποίο τις κέρδισε», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «το έχουμε ξαναδεί το έργο με την απλή λογική, τότε με τον κ. Κουτσόγιωργα. Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο εκλογικό νόμο με τον οποίο τις κέρδισε. Η εκλογική αριθμητική μου δείχνει ότι δεν θα βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος». Επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές αλλά «δεν θα αρχίσουμε τις συνταγματικές ακροβασίες για να πέσει η κυβέρνηση», είπε.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε ο ίδιος ως πρωθυπουργός να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς μία καλύτερη συμφωνία, απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως η μεγάλη διαφορά του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ο ίδιος είναι αξιόπιστος και τον χαρακτηρίζει η συνέπεια. «Θα τους πω ότι μπορώ να υλοποιήσω μεταρρυθμίσεις, ξέρω πώς να το κάνω και είμαι αποφασισμένος να το κάνω», είπε. Πρόσθεσε πως θα πρότεινε στους δανειστές ένα συμπληρωματικό πακέτο περικοπής δαπανών, εξηγώντας πως υπάρχουν δυνατότητες παρεμβάσεων στις δημόσιες δαπάνες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν εξερευνηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια εσόδων από τη φορολόγηση της δεύτερης κατοικίας και του τζόγου.

Σχετικές ειδήσεις