Σκουρλέτης: Καθόλου σίγουρο ότι θα βρεθούν οι 200 ψήφοι για τον εκλογικό νόμο

Σκουρλέτης: Καθόλου σίγουρο ότι θα βρεθούν οι 200 ψήφοι για τον εκλογικό νόμο

Δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για να τεθεί σε ισχύ ο εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε χαρακτηριστικά οι πιθανότητες να βρεθούν οι 200 ψήφοι είναι 50-50, «δεν είναι απίθανο» πρόσθεσε στη συνέχεια συμπληρώνοντας πως η κυβερνητική πρόταση αποτελεί σε κάθε περίπτωση μια «εγγραφή» και πως "πρέπει να αναλογιστούμε πριν πάμε στην αριθμητική των 200 ψήφων ποια είναι η ουσία της πρότασης" και τι θα σημαίνει για τα εγχώρια πολιτικά πράγματα η απλή αναλογική.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνέχεια τόνισε ότι με την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος ακόμα και μικρότερες δυνάμεις «εν δυνάμει θα είναι κυβερνητικοί εταίροι» και άρα «θα πρέπει και προεκλογικά να τοποθετούνται» σχετικά με το ποιον θα μπορούσαν να κυβερνήσουν την επομένη των εκλογών.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει στην πρότασή της σε έναν «ουδέτερο πολιτικό χρόνο» καθώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών με αποκατάσταση μιας στοιχειώδους σταθερότητας, απορρίπτοντας έτσι τις αιτιάσεις περί προώθησης του νέου νόμου στη σκιά των δημοσκοπήσεων που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται ποσοστιαία της ΝΔ.