ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου από Μυτιλήνη: Ντροπιαστικό οι μετανάστες να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες

Κωνσταντοπούλου από Μυτιλήνη: Ντροπιαστικό οι μετανάστες να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες

Επίσκεψη που διήρκεσε τρείς ώρες πραγματοποίησε η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο «hot spot» της Μόριας, στη Μυτιλήνη.

Κατά την επίσκεψή της, η κ. Κωνσταντοπούλου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του «hot spot», συνομίλησε με εκπροσώπους αρχών, αλλά και με πρόσφυγες και διαπίστωσε «τεράστιες ελλείψεις στις δομές για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων».

Σε δήλωσή της στην κάμερα της ΕΡΤ, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «είναι ντροπιαστικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσφυγες που δικαιούνται προστασία να εγκαταλείπονται σε αυτές τις απαξιωτικές συνθήκες».

«Θα πρέπει να ακουστεί», συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου, «ότι παραβιάζονται στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαβίωσης και εγγύησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχει τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των οργάνων της Ευρωπαϊκή Ένωσης, και θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες με τις οποίες εφαρμόζεται αυτή η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας».

Ας σημειωθεί ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στη Μυτιλήνη για το διεθνές συνέδριο για το προσφυγικό, που πραγματοποιείται στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πάρει μέρος στην κεντρική συζήτηση του συνεδρίου.

Σχετικές ειδήσεις